Kabinet: vaccinatiebewijs kan alternatief worden voor quarantaineplicht en toegangstest

VIDEOOp termijn kan een prikbewijs een vervanging vormen voor een quarantaineplicht of negatief testbewijs. Partijen willen zo’n uitzondering voor mensen die ingeënt zijn, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) wil eerst meer bewijs zien dat het vaccin ook daadwerkelijk de verspreiding van corona remt. 

16 reacties

 • Ben De Koning

  12 maanden geleden
  Een vraagje : mijn vrouw en ik hebben beiden 2 prikken gehad. Moeten wij om ergens binnen te kunnen komen alsnog achter een testbewijs aan? Want er schijnt wel een App te komen voor mensen met een negatief test bewijs, maar dus geen app voor mensen die volledig gevaccineerd zijn? Mijn onderkaak ligt op mijn schoenen.
 • Ann No

  1 jaar geleden
  Wat ik me afvraag is het volgende: zijn mensen nou voor een vaccinatie paspoort? Of zijn mensen nou juist voor meer vrijheid? Wat in feite zijn dan toch twee verschillende dingen? Als je bent voor een vaccinatie paspoort dan zou dit in principe toch te maken hebben met het doel waarvoor het dient namelijk het beschermen van jezelf en anderen. Meer vrijheid is volgens mij niet een doel die gekoppeld dient te worden aan vaccineren. Maar ik kan het ook mis hebben natuurlijk..
 • Perdijk

  1 jaar geleden
  Ik ben voor een vaccinatiebewijs,het is veiliger en gemakkelijker. De negatievelingen zoals Pepijn v.Houwelingen gaat het alleen maar tegen de stroom in te zwemmen.Of de vac.bewijzen blijven voldoen, moet nog worden bewezen,maar het leven wordt er wel gemakkelijker op.Dan kunnen in scholen,kerken,vergaderingen de mensen weer natuurlijker gaan leven. Nu moeten we nog mondkapjes blijven gebr. om niet door anderen besmet te worden.Eerst moet iedereen aan debeurt geweest zijn,want dat duur nog ev
 • Ludwig Van der Auwera

  1 jaar geleden
  Ik reis in juni 2 keer vanuit België naar Schiphol om daar het vliegtuig te nemen naar Spanje en Griekenland. Aangezien ik in Nederland niet verblijf maar wel in het buitenland, zou ik dan een buitenlands quarantaineadres moeten opgeven!Toch te gek. Ben met oudjaar met de trein als transitpassagier door Duitsland naar Zwitserland gereist en dus op de papieren een adres in Zwitserland moet invullen.
 • ton Arts

  1 jaar geleden
  Vaccinatiebewijs prima, maar zorg voor privacy bescherming geld ook voor testbewijzen. En pas invoeren als iedereen de kans heeft gehad om een vaccinatie te verkrijgen. En dan wel correct tellen niet als nu ervan uitgaan dat men een vaccinatie gehad kan hebben terwijl dat niet mogelijk is geweest