Kabinet verklaart overstromingen Limburg tot ramp: deel schade wordt vergoed

VIDEOHet kabinet verklaart de overstromingen in Limburg officieel tot ramp. Daardoor wordt het voor getroffen inwoners en bedrijven mogelijk een schadevergoeding te krijgen, óók als de verzekering niets uitkeert. Demissionair premier Mark Rutte zegt ‘schouder aan schouder’ te staan met de getroffen provincie: ,,Wij leven enorm mee met alle bewoners. Heel Nederland leeft mee.”

 1. Limburg-Noord zet zich schrap: ‘Hoeveelheid water is ongekend, situatie is echt kritiek’

  Lim­burg-Noord zet zich schrap: ‘Hoeveel­heid water is ongekend, situatie is echt kritiek’

  Inwoners van Noord-en Midden-Limburg moeten er rekening mee houden dat in de buurt van de Maas op meerdere locaties in het gebied evacuaties plaats gaan vinden. Er stroomt meer water door de rivier dan eerder voorspeld en de dijk langs de rivier kent, ondanks versterkingen de laatste decennia, nog een aantal zwakke plekken. ‘Het is echt een kritieke situatie’, zei Jos Teeuwen van het Waterschap aan het einde van de middag op een persconferentie.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.