Kabinet: Versoepelingen vanaf volgende week en ‘optimisme’ over een zomervakantie in buitenland

VIDEONaast een reeks versoepelingen vanaf 19 mei – binnensporten, pretparken open, teamsporten toegestaan - schetst het kabinet ook wat perspectief voor reizen naar het buitenland. Zo gloort er een beetje hoop op buitenlandse zomervakanties. Tegelijk geldt: garanties tot de grens.

6 reacties

 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Het gevaar is... zodra mensen daar met vakantie zijn dan is het leve de lol en zak eens effe door. Zodra ze terugkomen zijn ze besmet met het India of een onbekende virusvariant.
 • a.j. Hulst

  1 maand geleden
  Scenario van vorig jaar lijkt zich wéér af te tekenen: typische vakantiegebieden nu al open want die zijn 'al veilig': iedereen en masse op pad Geen beperkingen/voorzorg (ik ben toch op vakantie en het is toch niet voor niets geel of groen?!) Natuurlijk zou iedereen vaccin hebben gehad maar veel wappies en andere bevolkingsgroepen doen dat niet (in NL wellicht zo'n 25-30%): eind augustus begin september is het weer zover: vierde of vijfde golf!: Tel uit je winst na een jaar Corona-aanpassingen!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Zorg aub als eerste dat we de Duitse grens zonder een test over mogen. Ik heb de dierenarts in Duitsland,moet nodig met de kat erheen, kan zijn speciaal voedsel niet in Nederland kopen ,met alle gevolgen van dien,meneer kotst zich de maag compleet leeg iedere dag. En in ons grensdorp wemelt het ieder weekend van de Duitsers, morgen Hemelvaart dus ook weer,hier alles open en daar alles dicht. Dat mag dan dus wel ,we zijn toch een Europa? Schengen landen,vrij reizen? Wilma velroy landgraaf
 • Cornelis van den Blink

  1 maand geleden
  We gaan dezelfde fout maken als vorig jaar, lekker op vakantie naar het buitenland en in september gaan de besmettingen sky high de lucht weer in.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Arie bronkel Nu maar hopen dat het volk iets geleerd heeft van de crisis en niet massaal weer met de vervuilende vliegtuigen op vakantie gaat. Helaas zal deze gedachte een utopie zijn.
 1. Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen
  9

  Voorstel: compensa­tie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagen­kin­de­ren

  Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.