Kabinet: Versoepelingen vanaf volgende week en ‘optimisme’ over een zomervakantie in buitenland

VIDEONaast een reeks versoepelingen vanaf 19 mei – binnensporten, pretparken open, teamsporten toegestaan - schetst het kabinet ook wat perspectief voor reizen naar het buitenland. Zo gloort er een beetje hoop op buitenlandse zomervakanties. Tegelijk geldt: garanties tot de grens.

6 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het gevaar is... zodra mensen daar met vakantie zijn dan is het leve de lol en zak eens effe door. Zodra ze terugkomen zijn ze besmet met het India of een onbekende virusvariant.
 • a.j. Hulst

  1 jaar geleden
  Scenario van vorig jaar lijkt zich wéér af te tekenen: typische vakantiegebieden nu al open want die zijn 'al veilig': iedereen en masse op pad Geen beperkingen/voorzorg (ik ben toch op vakantie en het is toch niet voor niets geel of groen?!) Natuurlijk zou iedereen vaccin hebben gehad maar veel wappies en andere bevolkingsgroepen doen dat niet (in NL wellicht zo'n 25-30%): eind augustus begin september is het weer zover: vierde of vijfde golf!: Tel uit je winst na een jaar Corona-aanpassingen!
 • Wilma Lutz

  1 jaar geleden
  Zorg aub als eerste dat we de Duitse grens zonder een test over mogen. Ik heb de dierenarts in Duitsland,moet nodig met de kat erheen, kan zijn speciaal voedsel niet in Nederland kopen ,met alle gevolgen van dien,meneer kotst zich de maag compleet leeg iedere dag. En in ons grensdorp wemelt het ieder weekend van de Duitsers, morgen Hemelvaart dus ook weer,hier alles open en daar alles dicht. Dat mag dan dus wel ,we zijn toch een Europa? Schengen landen,vrij reizen? Wilma velroy landgraaf
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  We gaan dezelfde fout maken als vorig jaar, lekker op vakantie naar het buitenland en in september gaan de besmettingen sky high de lucht weer in.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Arie bronkel Nu maar hopen dat het volk iets geleerd heeft van de crisis en niet massaal weer met de vervuilende vliegtuigen op vakantie gaat. Helaas zal deze gedachte een utopie zijn.