Premier Mark Rutte komt aan bij het ministerie van Volksgezondheid voor het wekelijkse coalitieoverleg. Ook vandaag stond dat weer in het teken van de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte komt aan bij het ministerie van Volksgezondheid voor het wekelijkse coalitieoverleg. Ook vandaag stond dat weer in het teken van de coronacrisis. © EPA

Kabinet versoepelt coronamaatregelen, maar houdt wel hand op de rem

Het kabinet wil de versoepeling van coronamaatregelen doorzetten. De horeca wil graag al open op 31 mei, maar burgemeesters zien dat niet zitten. Het kabinet bouwt ondertussen een noodrem in, voor als het virus oplaait.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen