Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66).
Volledig scherm
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66). © ANP

Kabinet versoepelt met zegen van OMT: ook korter in isolatie na besmetting

De geplande versoepelingen kunnen doorgaan nu Nederland de omikronpiek voorbij is. Ook hoeven mensen vanaf vrijdag na een besmetting niet meer standaard zeven dagen in isolatie. Wie 24 uur klachtenvrij is, kan na vijf dagen weer op pad.  Op 25 februari moeten dan vrijwel alle coronaregels overboord, al adviseert het OMT nog even vast te houden aan de 3G-coronapas. 

76 reacties

 • Theo Boerboom

  6 maanden geleden
  Wat kunnen wij ons gelukkig prijzen, dat we een minister hebben gekregen, die de pandemie snel heeft opgelost.
 • M Waarhold

  6 maanden geleden
  @Astrid Alkema-Jonker, het moge duidelijk zijn, gezien de laatste "wapenfeiten", "...Functie elders...", de toeslagenaffaire, gaswinning, de Zorg, handhaving.... Dat men zijn of haar twijfels krijgt bij onze regering. En nee, geen rot leven maar gewoon kritisch. Wij gaan er als burger vanuit, zoals het hoort, dat onze vertegenwoordigers te vertrouwen zijn maar de werkelijkheid is anders. En ongelooflijk dat men Rutte nog veren geeft terwijl het virus aantoont waar hij gefaald heeft, bijvoorbeeld
 • M. .Kok

  6 maanden geleden
  @ Ron de Bruin. Ik deel uw mening. Het hele coronabeleid is op z' n minst discutabel. Eerder strategisch. Zoals ook dit besluit om de maatregelen te verminderen. Waar ik overigens heel blij mee ben. Maar met wel in mijn achterhoofd het idee. Dat er een dubbele agenda aanwezig is.. Niet kritisch. Maar realistisch is een beter woord.
 • Ron de Bruin

  6 maanden geleden
  Astrid Alkema-Jonker... Het is allang bekend via naar boven gekomen documenten dat de ambtenarij en regering niet altijd eerlijk gecommuniceerd heeft tijdens deze crisis. Dingen die niet goed uitkomen werden achtergehouden, en er worden soms alleen halve waarheden verteld. Ook in andere landen is dit schering en inslag betreffende corona. Duitsland Engeland Frankrijk.
 • M. .Kok

  6 maanden geleden
  @ Sina Hogeboom. Dat zie je helemaal juist. Ik ben blij dat er nog mensen humor hebben.Gelukkig komen steeds meer mensen tot dit besef. Lees net dat naar alle waarschijnlijkheid 3g verdwijnt. Kan ik weer badmintonnen. Mvg, Mieneke