Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).
Volledig scherm
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). © ANP

Kabinet wil biologische boeren ontzien bij stikstofaanpak

Het kabinet gaat bestuderen hoe biologische boeren ontzien kunnen worden bij de stikstofaanpak. Dat heeft minister Christianne van der Wal (VVD) beloofd aan natuur- en milieuorganisaties in een gesprek onder leiding van Johan Remkes. 

158 reacties

 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  Veel verkeerd commentaar hier. Boeren uitelkaar spelen, dat deed FDF al 2jaar geleden. Bedreigde boeren die groener wilden. NL is niet het beste jongetje van de klas, maar het vieste. Lucht en water slechtste van de EU. Uitzondering om méér stikstof te strooien, 'derogatie' bij Brussel bedongen. Er is serieuze uitsterving door stikstof. En zie hoe slecht de eiken al jaren zijn. Tienduizenden dode sparren. Zieke beuken. Elke vogelkenner weet het. Elke vlinderkenner. Gun kleinkinderen wat.
 • De Koker

  1 maand geleden
  @M. Waarhold. Al het vlees voor de consumptie komt al uit het buitenland. Al het vlees wat wij krijgen is al geimporteerd. Zo ook het merendeel aan groenten. Wij eten al de troep uit het buitenland. Dus als de boeren nu een voor ONS boeren en niet voor de export maar nee de stront ligt hier en wij consumeren de rotzooi uit het buitenland. Dus ik draag geen warm hart voor de exportboeren. Geen mij maar de kleine biologische boeren die hart hebben voor hun dieren.
 • De Koker

  1 maand geleden
  @Hans Laatst. Van mijn part worden alle boeren biologisch. Dan zijn er geen megastallen meer alleen een paar koetjes in de wei per boer. 🤗
 • Michelle van Breugel

  1 maand geleden
  Prima idee. Zo maak je onderscheid tussen de echte boer en de relboer.
 • Hans Hamstra

  2 maanden geleden
  Heel goed! Dat zijn díe ondernemers die met vooruitziende blik zelf een transitie hebben gestart. Zou zou het moeten. Voor die andere boeren vooral starten met de maatregelen om de stikstofdoelstellingen te halen, maar wel met gevoel voor hun situatie na jarenlang speelbal geweest te zijn. Van banken, toeleveranciers en afnemers moet ook een offer/bijdrage geëist worden om boeren schuldenvrij te maken en te ondersteunen bij het opzetten van levensvatbare kleinschaliger boerenbedrijven.