Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Kabinet wil dat Nederlanders 20 procent minder drinkwater gaan gebruiken

Het kabinet wil dat Nederlanders minder drinkwater gaan gebruiken. Nu ligt het gebruik nog op gemiddeld 125 liter per persoon per dag, in 2035 mag dat nog maar 100 liter zijn.

196 reacties

 • martin van beek

  2 maanden geleden
  Verplicht dan eerst maar eens een watermeter in elke woning, verhuurders willen dit niet betalen en huurders mogen dit ook niet eens zelf betalen. Als alleenstaande betaal ik nu voor een gemiddeld huis met 4 personen.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  3 miljoen x gemiddeld 60 kg is wat onze bodem aangewicht moet weerstaan.+ 3 miljoen meer mensen die schoon drinkwater wensen.Daar is kort gezegd niet naar vooruit gekeken op deze snelle groei.20% bezuinigen op watergebruik de enige manier op afdwingen is prijs verhoging.Hoera voor NL.
 • R. Nagelkerke

  2 maanden geleden
  Laat die betuttelpipo's in den haag eerst eens wat doen aan bijvoorbeeld kartonfabriek Parenco. Die onttrekt op de toch al droge Veluwe miljarden liters grondwater voor hun productie.
 • John Vries

  2 maanden geleden
  Mensen dit is toch alleen maar weer om straks een extra waterbelasting te gaan heffen, dan gaat iedereen wel minder gebruiken zeggen ze. De regering weet ook wel dat het niet gebeurd, maar dan komen er weer centjes binnen om de gaten op te vullen om Sinterklaas mee spelen in het buitenland.
 • Mentjox

  2 maanden geleden
  Als je met minder water toekan waarom dan zoveel commentaar en zoeken naar de grootgebruikers om die de schuld te geven.Grootgebruikers hergebruiken vaak hun bedrijfswater.Zijn vaak gesitueerd aan of naast de rivieren of het ijsselmeer.Iemand die geen werk heeft waar stoffig of vuil van wordt waarom moet je dan iedere dag douchen.Ik ben van 1943 en wij werden in de teil gewassen met warm water uit de fluitketel allemaal om de beurt het water werd nu en dan warm aangevuld.
 1. Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

  Onderwijs­mi­nis­ter sluit smartphone­ver­bod in de klas niet langer uit

  Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.