Kabinet zet definitief streep door festivalseizoen, verplichte test bij terugkeer vakantie

VideoMeerdaagse festivals zoals Lowlands mogen deze zomer niet doorgaan. Nu al zijn dergelijke festivals verboden tot begin augustus, maar het kabinet trekt het verbod door voor festivals met een camping tot 1 september.

84 reacties

 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. Pak kans 1 op 10 ?. Veel mazen bij grens overgangen.
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Het festivalseizoen wordt net als vorig jaar... een pestivalseizoen.
 • G. Kees

  2 jaar geleden
  @Bram van der Burg; helemaal meer eens, ZEKER als dat bedrag voor ieder door jou voldaan wordt ;)
 • Ben de Koning

  2 jaar geleden
  €95 boete is natuurlijk een lachertje. Een test in het buitenland kost al meer. Al die mensen die zich een vakantie niet kunnen ontzeggen nemen gewoon de gok om zonder test thuis de boel te besmetten. Bij een boete van €500 pp zouden ze die gok niet nemen. Weer een voorbeeld van zeer zwak beleid. En alle Wappies geven gewoon de schuld aan de mensen die zich wel aan de regels houden. Te gek voor woorden.
 • Bram van der Burg

  2 jaar geleden
  Het zou best redelijk zijn als straks iedereen die het voorrecht heeft gevaccineerd te zijn en uit geel gebied terugkeert een solidariteitsbijdrage van 50 euro moet betalen.
 1. Afgelasting festivals: ‘Enorm bittere pil’ en ‘hartbrekend’

  Afgelas­ting festivals: ‘Enorm bittere pil’ en ‘hartbre­kend’

  Teleurgesteld, maar begripvol. Dat is de reactie van de organisatie van festivals Lowlands en Down The Rabbit Hole op het kabinetsbesluit om een streep te zetten door de campingfestivals tot 1 september. ,,Het is een enorm bittere pil’’, aldus de organisatie van Lowlands. De organisator van Mysteryland spreekt van ‘een groot verdriet’. De evenementenbranche wil nu snel duidelijkheid voor de eendaagse festivals.