Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Kabinetsplan: adoptie uit buitenland voortaan alleen nog via de overheid

Adoptie uit het buitenland is straks niet meer mogelijk via bemiddelingsbureaus. Wie een kind wil adopteren kan dat alleen nog via een nieuw op te richten overheidsorganisatie regelen. 

67 reacties

 • Nikos Smith

  6 maanden geleden
  Adoptie is helemaal niet nodig, als aspirant adoptie ouders 100 euro overmaken voor een adoptie kind. Er bestaan mensen die pech hebben en geen kinderen kunnen krijgen. Heel jammer, maar zo is het leven en dat maak je niet goed door hetkind van een ander weg te halen. Krijgen 60 % van de adoptieouders ook problemen mee in de vorm van psychische ellende en kinderen die boos zijn dat ze zijn weggehaald. Als je iets voor ze wil doen maak je die 100 euro over. De rest is ijdelheid.
 • Lydia Rekker

  6 maanden geleden
  Waarom überhaupt alleen nog maar via de overheid?? Die hebben nu al maanden nodig om in kaart te brengen waar die 1115 toeslagaffairekinderen heen zijn verplaatst....hoeveel vertrouwen denkt dit kabinet eigenlijk dat ze nog wel heeft om te kunnen verspelen....het zit ja al bijna aan de grond! Dieper vallen dan dit is nauwelijks mogelijk! Net zo lang in de doofpot drukken tot er genoeg problematik bovenop gekomen is en het onderste begint te vervagen in ieders geheugen. Dat is het nieuwe elan!!
 • J.C. Kattestaart

  6 maanden geleden
  Dit word voor Hugo een mooi bij baantje.Hij regelt het wel.
 • Jaco Rietveld

  6 maanden geleden
  @M Waarhold De misstanden zijn niet van recente datum. Met kwetsend bedoel ik o.a. hoe (onterecht en misplaatst) makkelijk de vergelijking wordt gemaakt tussen adoptie en kinderhandel. Dit is een schoffering van alle geadopteerde kinderen en hun adoptieouders, kinderbescherming en de bemiddelende stichtingen. Het afwezige vertrouwen in de overheid begrijp ik. Het stoppen van adoptieprocedures op basis van een aantoonbaar slecht rapport met feiten uit een ver verleden onderschrijft dit.
 • Jaco Rietveld

  6 maanden geleden
  @M Waarhold De misstanden zijn echt niet van recente datum. Het is overigens niet alleen de overheid die verantwoordelijk is geweest. Ik doel op kwetsend vooral op hoe er over hoe onterecht makkelijk de vergelijking wordt gemaakt met