Kamer akkoord met verbouwing begroting: twee miljard voor koopkracht, leraren en politie

UPDATE/videoRegeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben een deal gesloten om de begroting voor komend jaar voor twee miljard euro te verbouwen. Het geld is onder meer bedoeld voor koopkrachtverbetering, leraren op de basisschool en de politie. Op Bij1 na steunde de gehele Kamer het voorstel. 

30 reacties

 • Leon Dijkstra

  1 jaar geleden
  @Linnenbank, cijfers kun je terugvinden op de site van de overheid. Maar al zou je gelijk hebben. Dan is er nog steeds geen aanleiding om de salarissen van leerkrachten te verhogen.
 • Gerard van Walsum

  1 jaar geleden
  Opplussen, een miljard zoals zovelen miljarden om het volk te plezieren, en erger om in het zadel te blijven liever zonder D66, referendum en zo, daar waar het nu een doorslag zou kunnen zijn waar het klootjesvolk (heten wij en geen verstand) om zeep geholpen werd om te regeren. Oppositie partijen, enorm verlies, hebben niets in te brengen kiezer, wanhopig op herstel van vroeger, deugde ook niet,maar toch wat vertrouwd, dat vertrouwen bestaat allang niet meer. Aan het einde van het debat kiezer?
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  @Wouter van der Vorst. En toch heeft de door U zo genoemde Hamlet Jetten en ook Segers naar mijn idee het blindelings, ordinaire "kabinetje neersabelen" doorbroken. Zie je al een kabinet voor je met Haga, Wilders, Simons, Ouwehand, Baudet enz. voor je? Geef mij maar een fijngevoelige Hermans (Jetten en Segers) tegenover die meedogenloze en vijandige collega's aan het woord.
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  @Jan Visser, volkomen gelijk! Bedrijven belasten zorgt alleen maar voor hogere prijzen en minder werkgelegenheid, omdat bedrijven failliet gaan of naar elders vertrekken en nieuwe activiteiten niet meer rendabel zijn. De enige goede manier om de koopkracht te vergroten is de collectieve lastendruk te verlagen. Die is met 48 procent één van de hoogste ter wereld. Maak er 25 procent van en niemand hoeft ooit nog een salarisverhoging en de rimram aan toeslagen is dan ook niet meer nodig.
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  En gepensioneerden gaan inmiddels het 16 de jaar in van stilstand en dus achteruitgang, maar ach het is natuurlijk een groep waar weinig tegenstand van te duchten valt, een demonstratie lukt niet meer omdat velen daar niet meer mobiel genoeg voor zijn, staken gaat ook niet en dus worden ze zachtjes naar de slachtbank geleid. Kom maar op met die pil van Drion van D66 elk leefplezier wordt ouderen ontnomen het enige waar we nog goed voor zijn is orgaandonatie.