Een F-35-jachtvliegtuig op vliegbasis Volkel.
Volledig scherm
Een F-35-jachtvliegtuig op vliegbasis Volkel. © ANP/Rob Engelaar

Kamer in 1,5 uur akkoord met megaorder voor extra straaljagers en drones

De Tweede Kamer geeft groen licht voor de aanschaf van zes extra F-35-jachtvliegtuigen en vier drones. Het kabinet wil het wapentuig nog voor het eind van de zomer bestellen voor een kleine 1,1 miljard euro.

174 reacties

 • Piet Heijn

  1 maand geleden
  Oh, nu kan het systeem ineens wel geld uittrekken? Bas de Bruijn
 • Jochem Peeters

  1 maand geleden
  De VS gebruikt de NAVO voor hun eigen politieke gewin. De wereld is aan het veranderen en waar de VS samen met Europa de kar trokken in de wereld, komt voornamelijk China nu meer en meer naar voren om de koers te bepalen, met grote tegenzin vanuit Washington. Eigenlijk is het triest te zien dat we in Europa de leiderschap missen en als een loopse hond achter de VS aanhobbelen. De Nederlandse politiek moet voor de Nederlandse burger zorgen en inzien dat de VS belangen heeft welke niet de onzezijn
 • Ben Sieberichs

  1 maand geleden
  Wat een geklaag. Wie heeft deze regering voor de 4e keer gekozen. WIJ!!!!! En wij doen het de volgende keer weer!!!! Wij hebben geen ballen en maken de verkeerde keuze. Wij doen mee aan de stikstof razzia en uiteindelijk maken wij ons volledig afhankelijk van ONZE regering. Niet de NAVO of Poetin zijn verantwoordelijk maar WIJ.
 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  Is Navo wat eerder een ingeslapen instituut was nu uit op een derde wereldoorlog? En zich nu vooral bezig houden met uitbreiding van materieel en manschappen. Als Navo denkt hiermee Rusland te kunnen intimideren zal men zich eerst nog eens goed moeten gaan bezinnen, een gouden regel is: begin nooit een oorlog tegen Rusland, tegen de Russische beer valt niet te vechten, zij zullen zich gaan bewapenen door o.a glimmende raketten te plaatsen al dan niet met nuclear. Is dat wat Navo zo graag wil?
 • Richard Mulder

  1 maand geleden
  Waarvoor is een verhoging van het NAVO defensie budget nodig? Let wel; De NAVO besteedt jaarlijks 600 miljard US Dollar aan bewapening. De USA doet daar nog eens 800 miljard US Dollar jaarlijks bovenop. Dat maakt samen 1400 miljard US Dollar besteding aan bewapening. Rusland slechts 70 miljard US Dollar per jaar. Dus de NAVO besteedt 20 x zoveel aan bewapening dan Rusland. Wie heeft nu reden om bang te zijn voor wie? Het lijkt erop dat de regeringsleden aandeelhouder zijn in de wapenindustrie.