Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA)
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) © ANP

Kamer morrend akkoord met blijven avondklok, wel wens extra financiële steun

Het laatste coronadebat van het kabinet en de Tweede Kamer vóór de verkiezingen is woensdag als een nachtkaars uitgegaan. Partijen legden zich morrend neer bij behoud van de avondklok, maar eisten wel meer steun voor getroffen ondernemers.  

23 reacties

 • Petra Stokman-Rietveldt

  9 maanden geleden
  Volgens A Dieben zijn we klaagvolk omdat ze in Spanje gewoon alles zonder morren dictatuur accepteren We moeten vlgs A Dieben gewoon luisteren of het nu wel of NIET helpt. Schapen moeten we worden 2+2 =5 Want Rutte zegt dat voor Ons bestwil. Bijna Alle partijen morren maar gaan accoord de grootste We worden China
 • VanBukkem

  9 maanden geleden
  De kamer gaat morren akkoord met een dictatoriale maatregel die ongeveer net zo veel effect sorteert als het verbod op alcoholische dranken na 20:00 uur 's avonds of het sluiten van de sportscholen: geen. En straks wordt het lente en komt het zonnetje er weer bij en gaan de besmettingscijfers weer omlaag (net zoals afgelopen zomer) en dan zeggen ze van "zie je wel, de maatregelen werken. dat hebben we toch goed gedaan." Ik begin steeds meer op te schuiven naar het kamp Thierry Baudet.
 • Leon Dijkstra

  9 maanden geleden
  De avondklok is en blijft vrijheidsberoving. En dat zonder aangetoond doel of resultaat.
 • A Dieben

  9 maanden geleden
  Wij zijn een klaagvolk. In vele landen is al een jaar de avondklok en moet men buiten ten allen tijde mondkapjes op. Zelfs in Spanje op het strand! Maar of het geholpen heeft is een ander verhaal. Men protesteert niet. Daarnaast is het prognostisch geneuzel van het RIVM pure theorie die nergens op gebaseerd is. Zonder avondklok en 1-persoon bezoekregeling 10% meer besmettingen? Is theoretisch want men kan het niet echt duiden. Overdag meer thuisblijven brengt m.i de besmetting omlaag.
 • King Keijser

  9 maanden geleden
  Slappe hap. Dit is de reden waarom ik niet ga stemmen. Er is niemand die voor ons opkomt. Niemand die zegt genoeg is genoeg. Nee voor een beetje meer geld gaan we vrolijk door. Wat een slappe hap.