Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire komen aan op het Plein voorafgaand aan het debat over de zaak in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire komen aan op het Plein voorafgaand aan het debat over de zaak in de Tweede Kamer. © Hollandse Hoogte / ANP

Kamer: Onderste steen boven rond ‘afzwakken’ rapport toeslagenaffaire

Een meerderheid van de Tweede Kamerleden eist nadere uitleg over een rapport rond de toeslagenaffaire. Amper een week geleden werd een onderzoek gepubliceerd en nu wordt vermoed dat er zaken in zijn ‘afgezwakt’, omdat dit het ministerie van Financiën beter uitkwam. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen moet vertrekken als blijkt dat er opnieuw zaken zijn toegedekt, zegt Renske Leijten (SP) zelfs. 

  1. Kaag: formatie ‘wordt niet makkelijk’, informateur Koolmees keert niet terug in volgend kabinet

    Kaag: formatie ‘wordt niet makkelijk’, informa­teur Koolmees keert niet terug in volgend kabinet

    D66-leider Sigrid Kaag zegt dat de onderhandelingen over een nieuw kabinet met VVD, D66, CDA en ChristenUnie ‘niet makkelijk worden’. ,,En het is ook niet zeker of het lukt’’, voegde ze eraan toe in een debat over de formatie. Kaag kondigde aan dat D66-minister Wouter Koolmees niet terugkeert in een volgend kabinet. Hij wordt informateur - naast VVD’er Remkes - en legt daarom zijn taken neer als minister van Sociale Zaken.