Kamer oneens met stoppen Amber Alert: 'Geen enkele reden om het in prullenbak te gooien’

VIDEOAmber Alert moet onder dezelfde naam in de lucht blijven. De Tweede Kamer vreest dat de opsporing van vermiste en ontvoerde kinderen moeilijker wordt als de meldingen worden verspreid via Burgernet. 

18 reacties

 • M Koks

  1 jaar geleden
  Joost Eerdmans heeft gelijk, je moet een succesvol alert met een groot bereik niet zomaar in de ban doen. Het stuit me tegen de borst dat er door Ferd Grapperhaus grotendeels alleen maar naar de kosten wordt gekeken. Op de veiligheid van kinderen staat geen prijs! We hebben vaak genoeg gezien dat als er een belangrijke taak (zoals jeugdzorg) wordt overgeheveld naar de gemeente dit problemen heeft. Goedkoop is vaak duurkoop, bij kinderen kun je je dit niet veroorloven. Mvg, André Boer
 • Theo van Schaik

  1 jaar geleden
  Burgernet werkt prima zeggen mensen maar dat vind ik vreemd want het werkt voor geen meter. Het zal dan wel aan mij liggen maar ik krijg meldingen op mijn telefoon met een link en als ik daarop klik bestaat de pagina niet. Ook krijg ik meldingen die al gesloten zijn en daarbij zijn de meldingen zo summier dat je er niets mee kunt.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Helaas is niet alle informatie inzichtelijk dus kunnen we slechts gissen wat de reden hier van is. Hopelijk is Amber-alert niet uit op geld verdienen met hun dienst, dat zou namelijk ook een vorm van kindermisbruik kunnen zijn. Uiteraard hebben ze geïnvesteerd en verdienen ze een beloning maar de overheid moet ook kritisch blijven, anders krijg je 'Sywerts' die uit de staatskas blijven graaien. Dus zorg eerst voor wat transparantie en daarna zouden we er pas meningen over moeten geven...
 • René van Vuure

  1 jaar geleden
  Burgernet werkt ook prima maar laat eerst naast elkaar werken en kijk dan waar het meest op gereageerd wordt.
 • Ricardo Willems

  1 jaar geleden
  Burgernet is prima, en de politie kan zelf bepaalde taken implementeren die ambernet nu doet. Denk zelfs dat het beter en sneller kan omdat er nog nu een (commercieel) bedrijf tussen zit. Dus kan goedkoper en beter via de Politie zelf.