Theo Hiddema (FVD) kwam in opspraak omdat hij ten onrechte te veel verblijfskosten zou hebben ontvangen. Hiddema schonk het te veel ontvangen bedrag inmiddels aan een goed doel.
Volledig scherm
Theo Hiddema (FVD) kwam in opspraak omdat hij ten onrechte te veel verblijfskosten zou hebben ontvangen. Hiddema schonk het te veel ontvangen bedrag inmiddels aan een goed doel. © ANP

Kamer pakt schimmige verblijfsvergoedingen aan

Kamerleden moeten voortaan elk jaar opgeven wat hun vaste woonplaats is om te voorkomen dat ze ten onrechte te veel reis- en verblijfsvergoedingen krijgen. VVD en SP doen daartoe morgen gezamenlijk een oproep tijdens een debat over integriteit van Kamerleden.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'