Tijdens een bezoekje aan nationaal park de Hoge Veluwe liep een wolf vlak langs Sem (15).
Volledig scherm
Tijdens een bezoekje aan nationaal park de Hoge Veluwe liep een wolf vlak langs Sem (15). © Foto via Sem Weevers

Kamer roept kabinet op ‘zich actief te blijven inzetten’ voor bescherming wolf

De Tweede Kamer wil dat het kabinet ‘zich actief blijft inzetten’ voor het beschermen van de wolf. Een motie daartoe van de Partij voor de Dieren, medeondertekend door de PVV, GroenLinks, PvdA, Volt en DENK werd vandaag aangenomen.

42 reacties

 • Ed Wols

  2 maanden geleden
  Dom dom dom! De wolf was niet voor niets verjaagd in het verleden. Het wachten is op de 1e menselijke slachtoffers, net zoals in het verleden is gebeurd. Of gaan "we" dan de familie compenseren met geld en leven weer voort? Dat kàn toch niet....mensen: gebruik toch je verstand.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @W. Scheurwater, in Nederland hebben we zelfs al geen plek meer voor nog meer mensen en als de lynx hier oprukt dan vraag ik me af of die hier welkom wordt geheten dan de wolf omdat de lynx ook op verwilderde katten jaagt.
 • W.Z. Zuid

  2 maanden geleden
  Ha, weer een onderwerp waar de kamer zich mee bezig kan houden. Alles om te voorkomen dat ze zich in grote mensen problemen moeten verdiepen.
 • Hagar Hawee

  2 maanden geleden
  Los van het feit of ik voor of tegen de wolf in Nederland ben. Maar als deze de weg moet ruimen zou dat zeker ook moeten gelden voor alle loslopende huiskatten die jaarlijks miljoenen (beschermde) diersoorten doden; wat feitelijk een misdrijf is begaan door de bezitters die hun kat de straat op trappen. Ook deze diersoorten worden niet opgegeten, enkel gedood uit instinct, want thuis staat een volle etensbak te wachten. Katten horen van oorsprong ook niet thuis in Nederland, invasieve exoot dus.
 • A Van Iersel

  2 maanden geleden
  Ik lees veel boekenwijsheid. Wie van al deze experts heeft de wolf daad werkelijk ontmoet. De wolf is een ondier dat actief in een straal van 100 km uit bewoonde gebied moet worden geschoten. De wolf heeft voor niks respect en vreet zich vol zo lang hij kan. Ik hen diverse daadwerkelijke ontmoetingen met dit indien gehad. De mens is, net als een ree, eland, koe, huishond etc gewoon een prooi. De wolf moet worden bijgebracht dat de mens gevaar betekend. Afschieten helpt daarbij.