De Helicopter Weapons Instructor Course (HWIC) oefent op de Noord-Duitse schietbaan in Bergen-Hohne. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De Helicopter Weapons Instructor Course (HWIC) oefent op de Noord-Duitse schietbaan in Bergen-Hohne. Foto ter illustratie. © ANP/Vincent Jannink

Kamer vindt het welletjes, wil weten waar het Defensiegeld blijft

De Tweede Kamer krijgt geen zicht op tekorten bij de krijgsmacht. Kamerleden willen nu aan een externe partij, zoals de Algemene Rekenkamer, vragen hoe zij hun controlerende taak beter kunnen uitvoeren. Zo was de Kamer er niet van op de hoogte dat Defensie de doelstellingen naar beneden bijstelde omdat er minder geld beschikbaar was.

11 reacties

 • van Bergen

  2 jaar geleden
  En ik denk dat het leger, èn de jongste discipline de luchtmacht, èn de marine, graag zouden willen weten waar het geld naar toe is gegaan, dat hen keer op keer afgenomen is. Je kunt wel schamperen over onze militairen, maar zelfs in een toneelstuk in een theater krijgen de acteurs die militairen spelen, een betere uitrusting dan onze èchte militairen die er zijn om u om u te verdedigen. In oorlogstijd zitten de kerken overvol, en wordt Jan Soldaat aanbeden, maar in vredestijd . .
 • Ton Dolfijn

  2 jaar geleden
  Wil je politiek meetellen in de wereld zal je een sterke marine moeten hebben en niet een die van zijn 6 fregatten er een uit de vaart neemt door personeelsgebrek !! Zorg voor nieuwe fregatten en duikboten. Zorg voor een marinierssterkte van tenminste 5000 man. Geef ze voldoende vuurkracht (tanks en drones). Verspil geen geld om schepen in de Zwarte Zee als schietschijf te laten varen en concentreer je op de aanvoerlijnen die voor Nederland van belang zijn. Koop Leopards en drones enz enz
 • John Bluhmen

  2 jaar geleden
  Het leger wordt steeds leger…
 • Christa Tache

  2 jaar geleden
  Jo boer waarom zou een bouwvakker in een zwaar beroep wel moeten doorgaan tot aan pensioen en iemand in het leger niet? Daarbij zitten die op hun 60e echt niet meer in een tentje maar vervullen ze functies in logistiek of zijn omhoog gepromoveerd. Dat ze vaak eerder kunnen uitreden komt eerder vanwege extra tellen dienst jaren als ze zijn uitgezonden.
 • JOHN MULDER

  2 jaar geleden
  John Mulder Het probleem is dat Nederland alleen Amerikaans materiaal wil. Een vliegtuig dat vele malen duurder uitvalt dat bij de aanbesteding was gemeld. Die miljarden moeten ergens vandaan komen.