Kamerlid wil erkenning voor long covid: ‘Ik wil graag weer mezelf zijn’

CoronapatiëntenOp de dag dat alle nieuwe Kamerleden werden geïnstalleerd lag D66’er Wieke Paulusma ziek in bed. Corona. Vandaag vraagt ze aandacht voor de langdurige klachten bij veel oud-patiënten onder wie zijzelf. ,,Ik ben nu angstig om alleen te zijn.”

7 reacties

 • yvonne verhaar

  1 jaar geleden
  Ben zelf ME/CVS patiënt. Ernstige chronische vermoeidheid in mijn geval door de ziekte van Pfeiffer. Al 32 jaar zeer ernstige klachten die alleen maar erger worden. De klachten lijken heel erg op de klachten van long covid. Al tientallen jaren smeken mensen met ME om meer onderzoek na virale infecties. Nu zijn het de long-covid patiënten die terecht om onderzoek vragen. Politiek en medische wereld DOE hier eens wat mee!!!!!!!!!!!
 • frank mameren

  1 jaar geleden
  Ik ben ook moe, weer 1 die erkenning zoekt omdat ze wat heeft opgelopen Ik heb een bypass gehad (6 omleidingen) ik ben bijna dood gegaan aan een abces, ook dit is niet aan mij te zien daarom ook erkenning graag aan alle hartpatienten en andere aandoeningen, nog wat mijn vrouw was verkouden was niet te zien maar ook zij wil erkenning
 • Bernd Van Buuren

  1 jaar geleden
  Vroege behandeling met virusremmers zoals recent in klinische studie getest zorgen ervoor dat er een reductie is van 85% van de patienten die zwaar covid krijgen. Ook Long Covid zou voor een groot deel voorkomen kunnen worden met goede virusremmers. Helaas is daar te weinig geld en pers aandacht voor. Biden regering heeft 3 miljard US$ voor onderzoek naar virusremmers tevens eem 1 miljard deal met MSD voor molnupiravir. Zou graag reactie hierop van mevr. Paulusma zien. sterkte met herstel!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Ik kamp met exact dezelfde problemen. Heb al enkele maanden revalidatie-, ergotherapie en logopedie maar nog steeds geen vooruitgang. Moet nu naar revalidatie-/sportarts om verder te kijken wat mogelijk is. Ben nu al 7 maanden thuis en niet in staat om te werken. Zeer frustrerend als je in meer dan 40 jaar werken nauwelijks ziek bent geweest. Grootste frustratie is jezelf steeds te moeten verdedigen dat je ziek bent omdat men uiterlijk nagenoeg niets aan je ziet. Marcel de Munck
 • Barbara De Bontje

  1 jaar geleden
  Je hoeft geen wijkverpleegkundige te zijn geweest om een saturatiemeter af te kunnen lezen, dat kan iedereen wel.