Kamervoorzitter Arib zet Kuzu keihard op z'n plaats na belediging

VideoDe gemoederen tussen Kamervoorzitter Khadija Arib en Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu liepen gisteravond hoog op. Kuzu zei dat Arib door vermoeidheid geïrriteerd was, waarop zij hem het woord ontnam.  

Quote

Ik vraag u om met respect tegen mij te spreken. Als iemand vermoeid is bent u het, ga lekker naar huis

Khadija Arib

Het incident gebeurde tijdens een debat met staatssecretaris Raymond Knops (CDA). ,,Ik merk bij u een bepaalde irritatie", zei Kuzu tegen de Kamervoorzitter, die als door een wesp gestoken reageerde: ,,Hou toch op." 

Kuzu voegde daar vervolgens aan toe dat Arib vermoeid was. ,,Ik snap dat, maar ik vraag u toch wel normaal een debat te laten voeren met de staatssecretaris." Dat was de druppel voor Arib, die Kuzu het woord ontnam. ,,Ik vraag u om met respect tegen mij te spreken. En nee, u krijgt niet het woord. Als iemand vermoeid is bent u het, ga lekker naar huis."

Het is niet de eerste keer dat Arib overhoop ligt met de Kamerleden van Denk. In maart, een paar weken voor de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Arib al kritiek geuit op de werkwijze van Kuzu en collega Selcuk Öztürk. ,,Die tast het aanzien van de Kamer aan." Toen zaten Kuzu en Öztürk nog als PvdA-afsplitsing in de Kamer.

Volledig scherm
Tunahan Kuzu © ANP
  1. Minister Grapperhaus zet speciaal team op intensivering beveiliging advocaten

    Minister Grapper­haus zet speciaal team op intensive­ring beveili­ging advocaten

    Naar aanleiding van de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. is een speciaal team samengesteld onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat kijkt naar de beveiliging van advocaten. ,,Dit team heeft de bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging”, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), die de moord op advocaat Derk Wiersum een ‘aanslag op de rechtsstaat’ noemt.