Premier Mark Rutte tijdens het Kamerdebat over de Europese top. Tijdens die bijeenkomst zal er gesproken worden over het kandidaat-lidmaatschap van Oekraïne, waar het kabinet groen licht voor heeft gegeven.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens het Kamerdebat over de Europese top. Tijdens die bijeenkomst zal er gesproken worden over het kandidaat-lidmaatschap van Oekraïne, waar het kabinet groen licht voor heeft gegeven. © ANP/Phil Nijhuis

Kandidaat-lidmaatschap Oekraïne: tegenstander Rutte liet zich overtuigen door ‘knap stuk werk’ Europese Commissie

Zowel Kamer als kabinet schaart zich achter Oekraïens uitzicht op EU-lidmaatschap. Tot vorige week gold Nederland nog als fel tegenstander van kandidaat-lidmaatschap voor Oekraïne. 

81 reacties

 • Ton Dolfijn

  2 dagen geleden
  Rutte en Kaag negeren de uitslag van het referendum uit 2019. Daar konden ze zich niets meer van herinneren :) Ook niet dat vijf pantserhouwitsers al gegeven zijn a.d. Ukraine zijn. Die is hij vergeten. Het Nederlandse leger zeer weinig artillerie en Rutte geeft het weg. Ik wil hier geen Russen zien dus wat we nog hebben moeten we houden als afschrikking. Koop Amerikaans geschut en lever dat a.d. Ukraine als je zonodig die vreselijke oorlog wil verlengen ipv van vrede stichten.
 • Hanneke Meer

  2 dagen geleden
  Zelenski denkt een verzekering (ws. zonder de kleine lettertjes te lezen) afgesloten te hebben en EU denkt Poetin een duidelijk signaal te hebben afgegeven. Als dat maar blijft rijmen met elkaar. "Knap stuk werk", dachten ze van de sanctie's ook.
 • Theo Boerboom

  2 dagen geleden
  Dit kabinet en in dit geval weer de heer Rutte schreeuwt maar wat, en heeft daarna geen actieve herinnering meer. Ik benijd de politici niet, die na de door dit kabinet gemaakte problemen moet oplossen.
 • Hanneke Meer

  3 dagen geleden
  Het gaat delen worden. Een land in puin gaat veel geld kosten voor de Europese familie. Helemaal eens dat Oekraïne geholpen gaat worden, maar het is niet te aanschouwen hoe. "Aber wir schaffen das", denkt de nieuwe Merkel.
 • Jeroen Snoek

  3 dagen geleden
  Rutte en Kaag hebben stelselmatig onze mogelijkheden om in te grijpen afgebroken en als laatste het referendum afgeschaft. Tegelijkertijd en in hoog tempo bezig om alle macht en verantwoordelijkheden doorschuiven naar Brussel. Dus als het gaat om corruptie kijk niet als eerste naar Oekraïne, het begint al veel dichter bij huis, Den Haag en Brussel. Dat is de democratie van Rutte en Kaag, ze vegen er hun reet mee af. Gek dat het vertrouwen op een finaal dieptepunt zit.