Volledig scherm
PREMIUM
Juli 2017, Nourhan Badr wordt op de Egyptische televisie gepresenteerd als 'adviseur van het ministerie van Justitie in Nederland'. © Eigen foto

Kandidaat-raadslid Ede in opspraak om aanhangen dictator en liegen op cv

Een kandidaat-raadslid van de PvdA uit Ede zou op de hand zijn van de Egyptische dictator Sisi en liegen over haar positie bij Justitie. Het landelijke bestuur van de PvdA blijft vierkant achter dit kandidaat-raadslid staan. 

Volledig scherm
Nourhan Badr. © Herman Stover

Het gaat om Nourhan Badr (26) die op drie staat van de kandidatenlijst van de PvdA in Ede. Ze kwam op haar dertiende uit Egypte naar Nederland. Een aantal PvdA'ers heeft eerder een 'warrige' en anonieme mail gekregen met de strekking dat Badr positief is over de Egyptisch dictator Sisi en dat ze liegt over haar werk in Nederland als adviseur van het ministerie van Justitie. 

Het landelijk partijbestuur heeft daarop contact gezocht met de PvdA-afdeling in Ede. ,,Unaniem kwam het beeld naar voren van een jonge, zeer progressieve vrouw die zich hard maakt voor een beter Ede. Wij hebben geen enkele aanleiding te twijfelen aan het oordeel van onze lokale partijgenoten’’, zegt een woordvoerder van het partijbestuur.