Volledig scherm
© ANP/Bart Maat

Kans groot dat scholen ook na 6 april dicht blijven

De scholen blijven waarschijnlijk ook na 6 april nog gesloten. Het onderzoek naar coronabesmetting onder scholieren en gezinnen dat het RIVM gisteren is gestart, is pas over zes weken klaar. Het kabinet wil de resultaten van de studie gebruiken om te beslissen of de scholen na 6 april weer open kunnen.

Het RIVM hoopt rond 6 april wel ‘de eerste stand van zaken’ te delen met ministeries, zegt een woordvoerder. Volgens hem duurt het onderzoek langer omdat het onderzoek inmiddels is uitgebreid. Niet alleen gezinnen in Noord-Brabant worden gevolgd, maar ook gezinnen in een aantal andere provincies zoals Utrecht en Groningen. Gisteren hebben de eerste van in totaal 100 gezinnen bezoek gehad van het RIVM voor metingen.

Duidelijkheid

Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs zei gisteravond bij talkshow Op1 dat de scholen langer dicht blijven als de resultaten van de studie niet bekend zijn. Of het kabinet bij zijn besluit ook genoegen neemt met de eerste stand van zaken, is niet bekend. ,,Wij hebben nog niet van het RIVM gehoord dat het onderzoek langer duurt”, zegt een woordvoerder van Slob. Vandaag wordt daarover duidelijkheid verwacht.

Gisteren kondigde minister Slob aan dat de centrale examens voor het voortgezet onderwijs dit jaar niet doorgaan in verband met het coronavirus. Bekijk hier de beelden:

  1. Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    Geen akkoord Eurogroep over steunpak­ket van 540 miljard euro: Italië en Nederland onwrikbaar

    De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die gisteren om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt morgen voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.