Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Kind toeslagouder krijgt ‘steun in de rug’ tot 10.000 euro: ‘Mijn leven is al verwoest’

erkenning leedBehalve hun ouders krijgen ook de kinderen in de toeslagenaffaire geld van de overheid. Al moeten ze er nog wel even op wachten en wordt er in hun geval niet gesproken van ‘compensatie’. De kinderen mochten zelf meedenken over de vergoeding.

52 reacties

 • Adrie Vant Hof Van't Hof

  1 week geleden
  Ik vraag me af wanneer dat geld komt, mijn kleindochter van 19 heeft nog geen cent gekregen.
 • Anoniem

  10 maanden geleden
  Willy Rahangmetan Meneer Rutte weet niet wat het is om je kinderen te zien honger lijden je kinderen met kapotte schoenen in hartje winter naar school te sturen zonder eten. De armoede in Nederland is veel meer groter dan hij het in de gaten heeft. De buren weten niets van mijn situatie gas afgesloten 5 jaar lang op brood rijst en water geleefd met 4 kinderen. Op dit moment is er oorlog zeker verschrikkelijk maar de hele wereld leeft denkt bid doneert voor de mensen voor het land. Ik ben alleen
 • Ineke voortman

  1 jaar geleden
  En alles ligt nu ineens aan die toeslagen affaire, gelooof er niks van, kan nu wel overal die affaire de schuld aan geven, waarom zou er niemand thuis kunnen komen spelen ? dat kost niks toch, of waarom moet een kind uit huis? omdat je geen toeslag meer krijgt, ik denk toch echt dat er meer speelt dan dat en de toeslagenaffaire groots is geloof ik best maar ik zie nu niks anders als alles en iedereen die er een slaatje uit probeert te slaan door alles daaraan de schuld te geven.
 • Toll Patscher

  1 jaar geleden
  Als je wil bezuinigen, of als je wetten wil veranderen, of als je situatief maatregelen wil nemen, dan moet je je afvragen wat beweegreden daarvan is, dan moet je je afvragen wat gevolgen daarvan (kunnen) zijn, dan moet je je met nieuwe structuren bezig houden, met "lullen als Brugman" helpt dan niets, meneer Rutte. Maatschappelijke problemen kristallizeren zich steed meer uit. Trek uw conclusies, en laat competente mensen de door u gemaakte problemen oplossen. Het vertrouwen is weg!
 • C.F. Luijsterburg

  1 jaar geleden
  Marc Rutte kan wel zeggen dat hij het verschrikkelijk vindt en dat er een onderzoek moet volgen maar helaas hij doet (weer) niks. Heel de toestagenaffaire, waarvoor hij verantwoordelijk is, laat hem koud anders zou hij wel anders reageren en actie ondernemen. Dat de kamer dit pikt is ongelooflijk, meneer is alleen bezig proberen zijn hachje voor de komende 4 jaar veilig te stellen, dat dit in Nederland zomaar kan roept vele vragen op. Is dit moderne democratie?