Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Kind toeslagouder krijgt ‘steun in de rug’ tot 10.000 euro: ‘Mijn leven is al verwoest’

erkenning leedBehalve hun ouders krijgen ook de kinderen in de toeslagenaffaire geld van de overheid. Al moeten ze er nog wel even op wachten en wordt er in hun geval niet gesproken van ‘compensatie’. De kinderen mochten zelf meedenken over de vergoeding.

51 reacties

 • Ineke voortman

  1 maand geleden
  En alles ligt nu ineens aan die toeslagen affaire, gelooof er niks van, kan nu wel overal die affaire de schuld aan geven, waarom zou er niemand thuis kunnen komen spelen ? dat kost niks toch, of waarom moet een kind uit huis? omdat je geen toeslag meer krijgt, ik denk toch echt dat er meer speelt dan dat en de toeslagenaffaire groots is geloof ik best maar ik zie nu niks anders als alles en iedereen die er een slaatje uit probeert te slaan door alles daaraan de schuld te geven.
 • Theo Boerboom

  1 maand geleden
  Als je wil bezuinigen, of als je wetten wil veranderen, of als je situatief maatregelen wil nemen, dan moet je je afvragen wat beweegreden daarvan is, dan moet je je afvragen wat gevolgen daarvan (kunnen) zijn, dan moet je je met nieuwe structuren bezig houden, met "lullen als Brugman" helpt dan niets, meneer Rutte. Maatschappelijke problemen kristallizeren zich steed meer uit. Trek uw conclusies, en laat competente mensen de door u gemaakte problemen oplossen. Het vertrouwen is weg!
 • C.F. Luijsterburg

  1 maand geleden
  Marc Rutte kan wel zeggen dat hij het verschrikkelijk vindt en dat er een onderzoek moet volgen maar helaas hij doet (weer) niks. Heel de toestagenaffaire, waarvoor hij verantwoordelijk is, laat hem koud anders zou hij wel anders reageren en actie ondernemen. Dat de kamer dit pikt is ongelooflijk, meneer is alleen bezig proberen zijn hachje voor de komende 4 jaar veilig te stellen, dat dit in Nederland zomaar kan roept vele vragen op. Is dit moderne democratie?
 • E. Blonk

  1 maand geleden
  Iedereen die voor een harde aanpak van mogelijke uitkeringsfraudeurs was volgens het regels-zijn-regels principe draagt mede-verantwoording voor dit drama. Wie die wens uitsprak wist vooraf dat dit ging gebeuren en kan niet zeggen dat niet geweten te hebben. Er gebeurde exact wat ze wilden. Alleen naar politici, rechters en instantie wijzen is hypocriet. Ik ben nooit voor de harde lijn geweest juist omdat je weet dat het dan mis gaat, dat is geen discussiepunt.
 • Nikos Smith

  1 maand geleden
  Geachte zonneveld. Het is de raad voor de kinderbescherming die de rechter vraagt om een uithuisplaatsing te toetsen. Jeugdzorg voert een rechterlijk besluit uit. Deze ouders zijn zó in de knel gekomen, dat hun gedrag een uithuisplaatsing van kinderen noodzakelijk was. Jammer en uiterst vervelend. Op dat moment wás er helemaal geen toeslagenaffaire, alleen problemen van ouders en kinderen die dat raakt. Onzinnig om jeugdzorg te beschuldigen, terwijl de politiek schuldig is. Blijven nadenken.
 1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
  VIDEO

  Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

  Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.