Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (CDA) op Prinsjesdag. © ANP

Koning bekrachtigt gedwongen ontslag Keijzer, Hoekstra betreurt vertrek

UpdateStaatssecretaris Mona Keijzer is uit het kabinet gezet. Koning Willem-Alexander heeft het ontslag inmiddels bekrachtigd. CDA-leider Wopke Hoekstra zegt het vertrek van zijn partijgenoot te betreuren. 

123 reacties

 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Over reactie Pieter Omtzigt hoor je niemand meer. Hij zegt dat dat besluit door de gehele ministerraad had moeten worden genomen. Wat niet het geval was. Daarbij zijn er nu ministers met een dubbele agenda en zijn zij ook nog eens demissionair. Het is nu toch aan de Tweede Kamer om de besluiten te nemen? Dit valt niet onder de Corona-noodwetten
 • Looney Doer

  1 jaar geleden
  Ik zie dat mijn laatste post (van 26-09) onvolledig was. De resterende tekst is: Als iemand in een NS uniform publiekelijk kritiek gaat leveren op de lange vertragingen of het verdienmodel van de NS, wordt die persoon ws ook ontslagen. Een bedrijf stelt regels op waar werknemers zich aan moeten houden en waar ze voor tekeken op het moment dat ze zo'n dienstverband aan gaan. En dat lijkt me heel logisch. Dan is quasi verontwaardigd roepen over "vrijheid van meningsuiting" erg kortzichtig.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Wopke Hoekstra betreurt het ontslag van Mona Keijzer 😲. Hij heeft er zelf aan mee gewerkt dat zij ontslagen werd. Wat een ellenbogen mannetje is het tocht.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het is een slim idee als Mona Keijzer en Pieter Omtzigt samen een nieuwe partij oprichten. Zij krijgen veel stemmen van ontevreden kiezers bij CDA en VVD. Er zijn veel mensen die het gehad hebben met Rutte en De Jonge.
 • Kroon

  1 jaar geleden
  Mevrouw 5G was nogal badinerend in menige commissievergadering vond ik. Missen we niks aan.