In 2014 proostte koning Willem-Alexander tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji met de Russische president Poetin.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2014 proostte koning Willem-Alexander tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji met de Russische president Poetin. © EPA

Koning en premier naar Winterspelen in China? ‘Als Amerika niet gaat, moeten wij volgen’

BoycotNederland heeft nog niet besloten of koning Willem-Alexander en premier Rutte afreizen naar de Olympische Winterspelen in Peking. ,,Het gaat erom dat we de druk op China opvoeren.’’

23 reacties

 • Krijt

  1 maand geleden
  Slechte zaak als ze wel gaan, men moet op elke manier China duidelijk maken dat ze verkeerd bezich zijn...
 • Diana Cooijman-van Der Pluijm

  2 maanden geleden
  Misschien kan 'Nederland' zelf eens een keer beslissen om iets wel of niet te doen en dan vanuit de gedachte dat China een land is dat al decennia lang de mensenrechten schendt en zich geen ene bal aantrekt van de rest van de wereld. Klein of niet, elk protest tegen de dictatuur daar is er één. En laat 'Nederland' nou eens ophouden met de oren laten hangen naar andere landen, in het bijzonder de VS. Want die zijn zo'n goed voorbeeld, hè?
 • Marc Fiers

  2 maanden geleden
  De Nederlandse koning en premier niet naar winterspelen ? . Dat lijkt mij afschuwelijk , want dan . . . ehhh
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  De winterspelen zijn van 4 tot 20 februari. Kan me voorstellen dat Mark en Willem-Alexander graag een paar dagen naar de winterspelen gaan, zij zijn net als wij Corona moe.
 • J. Trenning

  2 maanden geleden
  Nederland moet inderdaad in navolging van de V.S., Canada, Groot-Brittannië, Australië ook geen vertegenwoordiging naar de communistische schurkenstaat China sturen. Het zou goed zijn als alle andere Europese landen ook geen delegatie sturen. Nog beter zou zijn als de NATO landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea en Taiwan een lidmaatschap zou aanbieden om gezamenlijk de communistisch Chinese agressie te kunnen weerstaan.