Kuiken gaat PvdA-fractie leiden: ‘Niet op de winkel passen’

met videoAttje Kuiken is de nieuwe fractieleider van de PvdA. Dat heeft de partij zojuist bekendgemaakt. Kuiken versloeg bij de interne verkiezing Henk Nijboer. 

88 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is heel jammer dat kok de pvda de nek heeft omgedraaid,Nijenrode heeft daar zeker een rol bij gespeeld,ik vind kuiken nog zo gek niet,de pvda heeft zichzelf niet nog een keer uitgevonden,de sp,heeft het ook moeilijk jammer want er is in Nederland een enorme tweedeling tussen werkenden en niet,tussen mannen en vrouwen en tussen allochtoon en autochtoon en oud en jong
 • Theo van Antwerpen

  3 maanden geleden
  kan ze helemaal niet .Is gewoon meubilair van 15 jaar op het pluche.Geen leider en zeker niet voor pvda op haar pumps en princes grace van monaco kapsel.Overschreeuwd haarzelf en raakt iedere keer in de war.Zei zelf dat ze niet geschikt was en nu ala ploumen gewoon poppekast spelen.Ze kan niet met een bouwvakker of schilder omgaan.Wil de grot regentes uithangen.
 • C.J.H. PIETERSE

  4 maanden geleden
  @S.P. Dings: Hoe dan ook, intern kozen ze Kuiken. Overigens spreekt uit wat u schrijft frustratie: "Tegen gender-discriminatie valt nu eenmaal in het huidige NL niet op te boksen". Ms. kunt u zich dan nu beter voorstellen hoe dit al héél lang voor vrouwen 't geval was, zeker als arbeid.-kind: achterstand opleiding: uitsl. lagere school, later huish.-school [= voorbereiding huisvrouw + evt. moeder]; slechte kansen op arb.-markt, nihil in hoge(re) functies: capaciteiten vrouwen volledig genegeerd!
 • S.P Dings

  4 maanden geleden
  Beste Pieterse, doordat Attje Kuiken bij debatten en vergaderingen vaak door andere sprekers heen zit te kakelen en tijdens bijdragen van mede-kamerleden vanaf de bank regelmatig commentaar geeft, is ze misschien wel zichtbaarder in de politieke arena maar of dit nu zo positief overkomt, is natuurlijk de vraag. Voor mij is dat meer een uiting van frustratie en zwakte. Overigens in debatten die ik gevolgd heb, was Nijboer vaak zeer prominent aanwezig. Dus zo onzichtbaar is hij dus niet.
 • C.J.H. PIETERSE

  4 maanden geleden
  @ S.P. Dings: Nee, hoor; Henk Nijboer is gewoon veel minder zichtbaar in de politieke arena. Ik ken zijn naam, maar ik weet niet eens m.b.t. welke portefeuilles / onderwerpen hij woordvoerder is, dus.... Het kan best zijn, dat hij een prima fractieleider zou zijn, maar, zoals u zult begrijpen, kan ik daarover geen oordeel vellen.