Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66). © ANP

Kuipers wil coronawet niet schrappen: ‘Anders noodprocedure als het misgaat’

In rap tempo neemt de politiek afscheid van veel coronarestricties, maar het kabinet houdt vast aan de tijdelijke coronawet. Die houdt draconische instrumenten in de gereedschapskist. Onder druk van het parlement schrijft Kuipers nu alvast aan een ‘tussenwet’.

88 reacties

 • Klaas Neef

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat dit kabinet een functie elders zoekt in Brussel. Dan kan een nieuwe regering de ontstane puinhoop opruimen. Tot nu toe wordt er door het kabinet van VVD, D666👿 en de zich van alle principes ontdane CDA en meeloper CU alleen gedacht aan hoe we zonder dat we hier goed over geïnformeerd worden onze soevereiniteit weg kunnen geven aan de EU. Misschien dat de beelden uit Shanghai de mensen doen inzien waar een controle maatschappij zoals de EU voor ogen heeft toe kan leiden.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Je moet wat te doen hebben,toch.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Hans Laats, ik heb daar geen problemen mee want ik heb niets te verbergen. En gezichtsherkenning wordt toch de toekomst, en met de huidige bevolking van Nederland en de mentaliteit in Nederland is dat ook zeker nodig.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Dus @Norbert Schooten, u zou niet erg vinden als uw privacy geschonden wordt niet alleen door de overheid maar ook andere, die andere bedoelingen hebben. De privacy wet kan beter overboord gedumpt worden. Niet meer nodig. Ik weet dat de overheid al alles van ons weten maar toch gaat dat te ver.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Hans Laats, er is niets mis met gezichtherkenning, dat wordt toch de toekomst. En dat is maar goed ook