Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie. © ANP SEM VAN DER WAL

Landelijk bestuur CDA stapt op na snoeihard rapport commissie

Het landelijk bestuur van het CDA is opgestapt. Het besluit valt na een snoeihard rapport van een partijcommissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies. De commissie constateert dat het CDA de verkiezingen verloor door onderling geruzie en wantrouwen.

60 reacties

 • Peter Riedijk

  2 maanden geleden
  Uit het merendeel van de reacties blijkt wel dat dit CDA met dit "soort" stemmers geen toekomst meer heeft, gelukkig! Toch is mevr. Spies geen verkeerd persoon maar dat heeft niets met het CDA te maken, gelukkig!
 • mannita sierink

  2 maanden geleden
  het cda is in mijn ogen de c verloren.pieter omzigt bezat en bezit de c volop. dus welkom pieter omzigt en de groeten aan dit cda en niet weer terugkomen zonder C.
 • Theo Boerboom

  2 maanden geleden
  christendemocratie is de "ezelsbrug" naar de politiek T Boerboom
 • arnold jacob Woldhuis

  2 maanden geleden
  Nog nooit zoveel anti OMTZIGT reacties gelezen. Kennelijk heeft die groep zich nog nooit verdiept in zijn verdiensten.CDA kan de C wel weglaten met zulke bestuurders EN aanhangers ....
 • Peter van Wermeskerk

  2 maanden geleden
  Een politieke partij streeft naar niks moois: Macht. Als je voor het bereiken daarvan beter Omtzigt kunt hebben dan iemand anders, dan moet je hem op nr. 1 zetten. Anders ben je dom bezig. Omdat Hoekstra niet wilde, vond het bestuur De Jonge. Na zijn verkiezing stapelde hij blunder op blunder. Logisch dat hij terug trad. Het bestuur koos voor Hoekstra, de onpersoonlijke reorganisator. Tsja, als je de man die gepresteerd heeft en mens is nogmaals wegdrukt, dan creëer je frustratie en verlies.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.