Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt Mariette Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER).
Volledig scherm
PREMIUM
Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt Mariette Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). © ANP

Mariëtte Hamer moet in drie weken formatie vlot trekken: ‘Een pittige klus’

De formatie lijkt nu echt te kunnen beginnen. Een aantal partijen lijkt zich over hun weerzin tegen VVD-leider Mark Rutte heen te willen zetten.

5 reacties

 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Een substantieel deel van de kiezers heeft op rechts gestemd - wat zien we? Rutte buigt naar links - rechts mag niet meedoen. Met partijen als D66, PvdA en misschien ook GroenLinks krijgen we het meest linkse kabinet sinds 2000. Meer geld voor klimaat, milieu en migratie.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Met de PvdA erbij komt er nog veel meer bezuinigingen op alle fronten. Dit is bij de vorige Kabinetten reeds bewaarheid. Bezuiniging in ziekenhuizen/ zorginstellingen/ duurdere energie e.d. De PvdA is de PvdA niet meer het is een broertje van de VVD.
 • H.W. Boldewijn van Schie

  1 maand geleden
  Het zal altijd hetzelfde blijven in Den Haag, direct na de rel, waarin men tegen Rutte in opstand kwam, wisten wij allemaal al dat Rutte gewoon op zijn stoel zou blijven zitten!!!! Het volk heeft niets in te brengen, ander zou het ook niet mogelijk zijn om bepaalde partijen buiten te sluiten, ook al heeft deze partij zoveel stemmen gekregen en dit heet een democratie???? We worden allemaal voor de gek gehouden, misschien wel nooit meer stemmen, heeft toch geen enkele zin.
 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  De samenleving is doordesemd van PvdA leden, je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken, van burgemeesters tot aan topambtenaren en dat terwijl ze toch maar een kleine middenpartij zijn met negen armzalige zetels in de Tweede Kamer. Tot voor kort was de PVV de tweede partij en nu de derde partij van Nederland en ze worden overal uitgesloten, geen burgemeesters, geen commissarissen niks van dat al. Dat stinkt.
 • John Fender

  1 maand geleden
  Onvoorstelbaar dat PvdA’ers hierin een hoofdrol spelen. Achter de schermen wordt er aan hendels getrokken waar het volk niets van weet!