Marijnissen: ‘Wat een geklungel met avondklok, kabinet was gewaarschuwd’

SP-leider Lilian Marijnissen zegt dat het kabinet vóór de invoering van de avondklok was gewaarschuwd voor juridische problemen. ,,Door ons, en door andere partijen in de Tweede Kamer. Wat een geklungel van het kabinet is dit’’, zei Marijnissen vanmiddag in de tweede aflevering van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. 

19 reacties

 • Frank Nijhuis

  1 jaar geleden
  Als je op de bestuurdersstoel zit maak je fouten, ook in een crisis zoals deze zonder enig voorbeeld uit het verleden. Geklungel is dit niet, wel een fout. De SP toetert als 25 jaar vanaf de zijkant maar heeft nog nooit regeringsverantwoordelijkheid durven nemen. Ook dit jaar zal dat niet gebeuren. Blijf maar in de oppositie, dat hoort bij deze partij.
 • Peter van Wermeskerk

  1 jaar geleden
  Peter van Wermeskerken Lilian, Je voorstellen voor minimumloon en AOW maken de Nederlandse werknemer, die al de duurste van Europa is, nog duurder. Je prijst Nederland uit de markt. Of streef je naar meer werklozen? Treed terug op aarde! Verlaag de laagste schijf in de inkomstenbelasting. Dan heb je een loonsverhoging en kostenverlaging in één!
 • Joke

  1 jaar geleden
  Achteraf makkelijk praten. Doe je werk/controle als 2e Kamer zelf zorgvuldiger.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Ze hebben er allemaal mee ingestemd en als het fout gaat is het wijzen naar de ander. Gaat het goed dan hebben we het met z'n allen goed gedaan......heel makkelijk scoren dit Mw Marijnissen
 • peter van denvd Brink

  1 jaar geleden
  Weer makkelijk scoren🥲ik hoop niet dat dit de strategie is van Marijnissen door alleen maar af te geven op andere.