Premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

Meer koopkracht in 2022 lukt niet: ‘Computer says no’, aldus kabinet

Te laat, technisch te moeilijk, te ingewikkeld voor de computers van de Belastingdienst. Het kabinet zegt dat het niet lukt om de koopkracht van grote groepen Nederlanders voor dit jaar nog te stutten. Alleen voor de laagste inkomens komt nog eens 500 euro extra. De oppositie is boos.

243 reacties

 • De Koker

  4 weken geleden
  🤮 geen enkel land int zoveel belastingen als dit land. En wat doen ze er mee? Over de balk gooien!
 • Nevim Kaplan

  1 maand geleden
  Haal het geld bij de de mensen die absurd geld verdienen zoals topmanagers, voetballers enz., het is belachelijk wat die mensen aan geld verdienen en daar doen wij allemaal aan mee? Als je 4 profvoetballer bij elkaar zou optellen heb je een vermogen van 1 miljard of meer!! Belachelijk gewoon….Influencers die met hun en 1 knop van de vingers van de jeugd geld verdienen….betalen ze ook genoeg belasting?! Wij burgers betalen de rijkdom van deze mensen en wij zijn degene die op blaren zitten!!
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Wees eens tevreden.. altijd meer brengt niet dat wat je ervan verwacht.. dankbaar en tevreden zijn is iets moois. En wees blij überhaupt te leven.. velen zijn er niet eens meer door corona..
 • J Min

  1 maand geleden
  Mensen alstublieft. Geef ICT of computer niet de schuld. Systemen zijn ingericht naar ons complexe belastingstelsel. Allemaal maatwerksystemen en door telkens nieuwe wetgeving wordt de ict inrichting complexer. Dit doet onze regering zelf. Belastingdienst voldoet ook niet aan de AVG, hoe zou dat nou komen? Haal efficiency uit een eenvoudig belastingstelsel dan kan je makkelijker sturen bijvoorbeeld toeslagenaffaire......
 • Jeroen Pal

  1 maand geleden
  Vandaag mail van energieleverancier dat geadviseerd wordt maandbedrag van 189 euro te verhogen naar 449 euro ivm idioot gestegen energieprijzen. Ik betaal tot 56 procent aan inkomstenbelasting (over het vakantiegeld). Ik betaal onroerend zaak belasting, waterschapsbelasting, ingezetenenheffing, afvalstoffenheffing, wegenbelasting, accijnzen over de benzine en zo beetje op alles wat ik koop zit btw. Dan ben ik helaas altijd mijn eigen risico kwijt in verband met ziekte. Wanneer stopt het eens?