De bergen bij Davos.
Volledig scherm
De bergen bij Davos. © Arie Kievit

Meerderheid Kamerfracties ongelukkig met schrappen vergoeding astmacentrum Davos

Het voortbestaan van het Nederlands Astmacentrum in Davos blijft onzeker. Een meerderheid van de Kamercommissie wil dat minister Bruins van  Volksgezondheid het negatieve advies van het Zorginstituut heroverweegt, maar stuit vooralsnog op een onwrikbare bewindsman. 

  1. Longartsen ziedend over dreigende sluiting astmacentrum in Davos

    Longartsen ziedend over dreigende sluiting astmacen­trum in Davos

    Een groep vaderlandse longartsen is ziedend over de dreigende sluiting van het Nederlands Astmacentrum in het Zwitserse Davos. Met het kromme advies aan de minister om de behandelingen in het hooggebergte niet langer te vergoeden, laat het Zorginstituut de zwaarste astmapatiënten bijna letterlijk stikken, vinden ze. Vandaag boden de specialisten samen met (oud)patiënten een petitie aan in Den Haag. Wat is er precies aan de hand?
  2. Definitief EU-akkoord over verminderen gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspelletje Poetin’

    Definitief EU-ak­koord over verminde­ren gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspel­le­tje Poetin’

    ,,Het bleek toch geen onmogelijke missie.” De EU-landen zijn definitief akkoord over 15 procent vooralsnog vrijwillige besparingen op gas van augustus tot eind maart, meldt het Tsjechisch voorzitterschap. ,,Alle EU-landen zijn doordrongen van het belang van besparingen op gas”, zei minister Rob Jetten bij aankomst in Brussel voor een vergadering van de Europese klimaat- en energieministers.