Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les.
Volledig scherm
Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les. © ANP

Middelbare scholen mogen weer helemaal open

Middelbare scholen mogen vanaf 31 mei weer alle leerlingen tegelijkertijd naar de les laten komen. Het kabinet heeft besloten dat de verplichting om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, wordt losgelaten op de scholen. Dat betekent dat leerlingen de laatste weken van dit schooljaar weer met elkaar in de klas zitten.

95 reacties

 • CM Sterk

  2 maanden geleden
  Tof, Na 1 hele dag school , klas weer lekker thuis in quarantaine. Heel handig
 • Mollema

  2 maanden geleden
  Dus 25 tot 30 leerlingen in een lokaal is verantwoord? Dan kunnen de diplomafeestjes met 25 mensen onder de 19, want zo oud zijn sommige leerlingen op school, ook. En buiten in het park kunnen de scholieren ook met zo'n aantal samenkomen. Ik vind het onvoorstelbaar. Natuurlijk wil ik alle leerlingen weer op school, maar er zijn geen haalbare voorwaarden die de veiligheid van leerlingen en personeel garanderen. Slecht plan dus.
 • Esther van Randwijk

  2 maanden geleden
  Wat een absurde versoepeling weer van dit kabinet :( .. ondanks dat ik de scholen echt dolgraag weer open zie gaan (dochter 1e klas VO, zoonlief groep 8= volgend jaar VO), slaat het werkelijk nergens op om dit voor die laatste paar weken nog te veranderen.. Straks weer teleurstelling op teleurstelling door verplichte quarantaine bij positief geteste medeleerlingen etc..
 • Zoutendijk

  2 maanden geleden
  Ik wil heel graag dat scholen weer open gaan. Want dat is beter voor mijn kinderen. Maar wel op veilige manier voor leerlingen, docenten en overige school personeel. Dus dat kan pas na zomervakantie. Want naar verwachting zal pas in juli iedereen die vaccinatie willen, 1e vaccinatie hebben gehad. Want omdat nu ook de 1,5m wordt losgelaten is er groot risico dat leerlingen elkaar besmetten. Want ik verwacht niet dat alle leerlingen 2x per week zelftest gaan doen
 • Frans Hoeks

  2 maanden geleden
  Voor de mensen die uitkijken naar een leuke zomervakantie. Dan kan je dat mooi vergeten! Doordat de scholen weer open gaan zullen er veel meer besmettingen komen met als gevolg GEEN vakantie! Laat eerst die docenten eens INENTEN. Alle zorgmedewerkers zijn ook ingeënt. Ook mantelzorgers, die zorgen maar voor 1 persoon. Een docent in het VO komt 120 tot 150 leerlingen per dag tegen!
 1. Driekwart van onderwijspersoneel wil 1,5 meternorm niet voor zomer loslaten
  PREMIUM

  Driekwart van onderwijs­per­so­neel wil 1,5 meternorm niet voor zomer loslaten

  De wens van het kabinet om het voortgezet onderwijs, als het virus het toelaat, al vóór de zomer volledig te heropenen zonder de 1,5 meter afstand valt verkeerd bij schoolmedewerkers. Die vrezen voor de veiligheid van docenten en voor lesuitval. Maar is dat terecht? ,,Corona is vreselijk als je oud of kwetsbaar bent, maar schoolpersoneel behoort niet tot de risicogroep en kinderen al helemaal niet.”