Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les.
Volledig scherm
Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les. © ANP

Middelbare scholen mogen weer helemaal open

Middelbare scholen mogen vanaf 31 mei weer alle leerlingen tegelijkertijd naar de les laten komen. Het kabinet heeft besloten dat de verplichting om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, wordt losgelaten op de scholen. Dat betekent dat leerlingen de laatste weken van dit schooljaar weer met elkaar in de klas zitten.

94 reacties

 • CM

  1 jaar geleden
  Tof, Na 1 hele dag school , klas weer lekker thuis in quarantaine. Heel handig
 • Mollema

  1 jaar geleden
  Dus 25 tot 30 leerlingen in een lokaal is verantwoord? Dan kunnen de diplomafeestjes met 25 mensen onder de 19, want zo oud zijn sommige leerlingen op school, ook. En buiten in het park kunnen de scholieren ook met zo'n aantal samenkomen. Ik vind het onvoorstelbaar. Natuurlijk wil ik alle leerlingen weer op school, maar er zijn geen haalbare voorwaarden die de veiligheid van leerlingen en personeel garanderen. Slecht plan dus.
 • Esther van Randwijk

  1 jaar geleden
  Wat een absurde versoepeling weer van dit kabinet :( .. ondanks dat ik de scholen echt dolgraag weer open zie gaan (dochter 1e klas VO, zoonlief groep 8= volgend jaar VO), slaat het werkelijk nergens op om dit voor die laatste paar weken nog te veranderen.. Straks weer teleurstelling op teleurstelling door verplichte quarantaine bij positief geteste medeleerlingen etc..
 • Zoutendijk

  1 jaar geleden
  Ik wil heel graag dat scholen weer open gaan. Want dat is beter voor mijn kinderen. Maar wel op veilige manier voor leerlingen, docenten en overige school personeel. Dus dat kan pas na zomervakantie. Want naar verwachting zal pas in juli iedereen die vaccinatie willen, 1e vaccinatie hebben gehad. Want omdat nu ook de 1,5m wordt losgelaten is er groot risico dat leerlingen elkaar besmetten. Want ik verwacht niet dat alle leerlingen 2x per week zelftest gaan doen
 • Frans Hoeks

  1 jaar geleden
  Voor de mensen die uitkijken naar een leuke zomervakantie. Dan kan je dat mooi vergeten! Doordat de scholen weer open gaan zullen er veel meer besmettingen komen met als gevolg GEEN vakantie! Laat eerst die docenten eens INENTEN. Alle zorgmedewerkers zijn ook ingeënt. Ook mantelzorgers, die zorgen maar voor 1 persoon. Een docent in het VO komt 120 tot 150 leerlingen per dag tegen!