Koeien in de stal bij een melkveehouderij.
Volledig scherm
Koeien in de stal bij een melkveehouderij. © ANP

Miljardenplan stikstofcrisis: mes gaat diep in veestapel rondom natuurgebieden

De formerende partijen stevenen af op een akkoord over de aanpak van de stikstofcrisis. Vooral in regio’s rond natuurgebieden moet het mes in de veestapel. Het ‘transitieplan’ voor de landbouw kost 20 tot 30 miljard euro.

68 reacties

 • Eric Bolles

  1 jaar geleden
  Al 75 jaar opgepept door Manschot, ver olgens door vee- en voerindustrie en banken, menen boeren in NL recht te hebben op veel te grote stallen en machines. De natuurlijke bodem, maar ook lucht en (drink)water ten spijt. Zo ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld? Daar ontstaan nu vrijwillig nog veel grotere boerderijen, maar dan de habitat omarmend; circulair. Kwestie van tijd tot de hele wereld niet ontkomt aan fatsoenlijk boerenwerk en -verstand. 'Doe effe normaal, en nie zo rechts radicaal!!'
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Wij in Zeeland zitten niet te wachten op megastallen uit andere gebieden. Dus dat worden heel wat rechtzaken als ze naar hier willen komen met stinkstallen. Verder heeft Nederland veel te veel veeteelt. We hebben bijna net zoveel koeien als er in heel Duitsland zijn.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Het stikstofprobleem wordt hierdoor niet veel minder want in de natuurgebieden komen steeds meer wolven.
 • Marcus Collins

  1 jaar geleden
  Ha ha, de top uitstoters Shell en Tata paaien en de boer moet zijn koeien inleveren.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Bep Kohlen, voor mij een indicatie, dat je met je gezonde verstand dingen kan waarnemen waardoor de werkelijkheid anders wordt voorgeschoteld. Daar vallen ook de rekenmodellen onder om de uitkomsten gunstiger te laten lijken voor het beleid. Meer een gewoonte dan toeval. Zo zijn alle cijfers vaak in het voordeel van de overheid maar wordt met slappe argumenten geprobeerd onder tafel te schuiven. Voor mij heet dit simpelweg: Manipuleren.