Dilan Yesilgoz, minister van Justitie en Veiligheid, bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
Dilan Yesilgoz, minister van Justitie en Veiligheid, bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. © ANP

Miljoenen tegen drugssmokkel: ‘slimme’ camera’s op havens en vliegveld

Het kabinet trekt 13 miljoen euro extra uit in de strijd tegen internationale drugssmokkel. Het geld wordt besteed aan onder meer ‘slimme camera’s’ op havens, Schiphol en andere cruciale logistieke knooppunten.

31 reacties

 • Hans Velleman

  5 maanden geleden
  Zolang dikke Mercedesen, vette BMW's, grote Audi's, en opgevoerde Golfjes, bijna allemaal met geblindeerde ramen, mij minstens 4 keer per jaar, telkens meer en meer, al vanaf de Spaanse grens met vaak meer dan 220 km/u voorbij vliegen tot de Randstad, denk ik dat er weinig veranderd. Zeker zoalng Nederland het land bij uitstek van "crime pays" blijft met geen brandschone "sorry" burgemeesters en politici(of is dat hun "ding" om het Binnensof en stadsbesturen te "verrijken"?)
 • Jan Borst

  5 maanden geleden
  als het kalf verdronken is gaat men de put dempen dit is echt mosterd na de maaltijd aan al dat softe beleid moet nu voor eens en altijd een eind aan komen lopen jaren achter de feite aan maar er is nog hoop dat het kalf niet geheel verdrinkt door doortastend optreden
 • Julia van Damme

  5 maanden geleden
  @Leon Arkesteijn: Dank voor uw reactie. Dat klopt, geen smoezen meer. Maar dan blijft het toch nog mogelijk voor corrupte medewerkers zich op plekken te bevinden waar ze niets te zoeken hebben en daar 'spullen' te halen of brengen; totdat ze betrapt worden natuurlijk. Op hun voorhoofd staat helaas niet het woordje 'corrupt', dat zou voor de biometrie wel handig zijn hahaha.
 • geert postmus

  5 maanden geleden
  Pm van den Kolk, zet geen zoden aan de dijk. De prijs is al zo'n 20jr tussen de 25k en 27k. Zolang er met prive vliegtuigen op het oostblok gevlogen word met tonnen coke die vervolgens de EU binnen komen, is er geen winst voor justitie. De groothandels prijs, is het eikpunt voor justitie, in 20jr 0,0 resultaat.
 • Jan van der Burgh

  5 maanden geleden
  Staat er daar nou ook werkelijk de bloemenveiling? Nou ben je klaar mee. Geen enkele chauffeur die zijn vrachtwagen nog die veiling inrijdt. Als hij elke keer gescand wordt kan hij aanspraak maken op de AVG. Niets of niemand mag opnames maken van hem zonder de toestemming van hem hém zelf, zeker niet als je onschuldig bent. Je bent en blijft onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Dus menig chauffeur zal zijn auto buiten het veilingterrein parkeren. Dat gaat een zooitje worden.