Mark Rutte en Sophie Hermans (VVD) en Sigrid Kaag en Rob Jetten (D66) bij informateur Hamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Rutte en Sophie Hermans (VVD) en Sigrid Kaag en Rob Jetten (D66) bij informateur Hamer. © ANP

Minderheidskabinet als laatste optie: ‘Het is lastig om rechtse meerderheid te verzilveren’

IMPASSE FORMATIEVVD en CDA zien geen andere optie meer dan een minderheidskabinet. D66 heeft er weinig trek in, maar toch lijkt dat de enige overgebleven optie, 167 dagen na de verkiezingen. Gedoogsteun is cruciaal.

22 reacties

 • Mackaij

  1 jaar geleden
  VVD, PVV, D66..... vanaf dag 20 had dit kabinet er behoren te zijn....
 • Peter de Jong

  1 jaar geleden
  Er had een maand na de verkiezingen al een zakenkabinet kunnen zijn. De huidige problemen los je niet op met partijpolitiek. Integendeel, die zijn er juist door gecreëerd, want die kijkt naar voorkeur, niet of iemand capabel is. Kijk naar de zorg, de jeugdzorg, de GGD, het coronabeleid, het onderwijs, de woningmarkt, politie en justitie, de arbeidsmarkt, het milieubeheer, het immigratiebeleid, de energieprijzen, de pensioenen, de lijst is eindeloos. Stop met die partijpolitiek!
 • Wim Nagel

  1 jaar geleden
  #Willem Verweij Het is tijd dat Pieter Omzicht een eigen partij begint . Succes verzekerd Daar ben ik nog niet van overtuigd.
 • Wim Nagel

  1 jaar geleden
  Het is niet lastig om een meerderheid op rechts te formeren maar de politieke wil is er gewoonweg niet. Kijk daar eerst eens op welke punten er wel overeenstemming is voordat je iemand gaat uitsluiten. Ook dat is democratie. Iemand uitsluiten over zijn of haar uitspraken zeker wanneer die binnen de vrijheid van meningsuiting worden gedaan is niet democratisch
 • Christa Tache

  1 jaar geleden
  Democratie is ook samenwerken en tot compromis bereid zijn figuren die schelden roepen maken het onmogelijk. En die willen ook helemaal niet regeren. Dan moeten ze ook verantwoording dragen en worden afgerekend. Dit roepen vanaf de kant is veel leuker. Net als partij voor de dieren die willen ook niet regeren. Je kunt nooit samen werken als je alles hebt afgekraakt en extreem links of rechts gaat zitten de punten waar je je kiezers mee lokte sneuvelen bij onderhandelen. Dat weten ze. Kansloos