Bas van 't Wout, demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, tijdens het wetgevingsoverleg over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Bas van 't Wout, demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, tijdens het wetgevingsoverleg over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het coronavirus. © ANP

Minister Bas van ‘t Wout is niet de enige politicus aan het Binnenhof die overspannen thuis zit

Minister Bas van ’t Wout zit overspannen thuis. En hij is niet de enige politicus aan het Binnenhof. ,,Den Haag is een burn-outfabriek geworden.’’

11 reacties

 • Bosch

  3 weken geleden
  Zoals reeds vaker gezegd, breidt aantal fractiemedewerkers uit voor TK en beperk aantal moties die ingediend kunnen worden. Ten slotte kiesdrempel van 2-3% kan ook aantal partijen reduceren en dus moties en duur debatten en afsplitsers alleen laten zitten als ze aan criterium voorkeurstemmen hebben voldaan.
 • Chris Eskes

  3 weken geleden
  Benieuwd of mensen ook eerlijk durven zeggen dat ze nog nimmer van Bas van 't Wout hadden gehoord of dat hij een zeer belangrijke ministerpost bekleedde, het geeft de armoe aan capabele politici mooi aan. Straks zitten we met een Kabinet van VVD en D66 en dan kan het feest beginnen, geen van beiden hebben nog het politieke talent aan boord om functies in het nieuwe Kabinet verantwoord in te vullen.
 • Roy Alphenaar

  3 weken geleden
  Beste karel. Geheel met je http://eens.Er zit ook een Politicus in den haag sinds 1997 met alleen moeder mavo.Eerst bij een grote partij begonnen en sinds 2005 als eerste begonnen met zetelroof.Sinds 2006 een zzp partij begonnen en nou zit ie er nog.Ontastbaar ook want hij gooit alles op een politiek proces.Het zal nog jaren duren dat ie daar meer als een ton per jaar netto verdient.Heel wat anders dan een broodtrommel achter op je fiets naar de prikklok.
 • L Lansbergen

  3 weken geleden
  Het is gemakkelijk reageren als je zelf nooit een burn-out hebt gehad en geen idee hebt wat het politieke werk inhoudt.........
 • John Van Rijsingen

  3 weken geleden
  Dit zal het spreekwoordelijke topje van de ijsberg zijn. Hopelijk dat werkdruk daarmee een prominentere plek op de politieke agenda gaat krijgen. Spoed-en nachtelijke debatten moeten ernstig worden verminderd. Misschien per zetel een bepaald quotum instellen! Net als een challenge bij het tennis of hockey. Ruimte bieden voor herstel is echt een must en dat geldt voor alle beroepen.
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.