De Tweede Kamer debatteerde donderdag over het boerkaverbod. Links minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
De Tweede Kamer debatteerde donderdag over het boerkaverbod. Links minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. © ANP

Minister: geen boa’s voor handhaving boerkaverbod

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voelt er niets voor om ook boa’s in te zetten om het boerkaverbod te handhaven. Regeringspartij VVD had daarom gevraagd. Nu mag alleen de politie boetes uitdelen. Het kabinet vindt het te vroeg voor extra maatregelen.

  1. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

    Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

    Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.
  2. Premier Rutte en andere grote namen volgende week gehoord over Gronings gasdossier

    Premier Rutte en andere grote namen volgende week gehoord over Gronings gasdossier

    Premier Mark Rutte en vicepremier Wopke Hoekstra moeten volgende week onder ede verklaren over hun rol in het Groningse gasdossier. De parlementaire enquêtecommissie die de gaswinning onderzoekt, houdt volgende week de laatste openbare verhoren. Daarnaast voelt de commissie Shell-baas Ben van Beurden en NAM-chef Johan Atema aan de tand. Ook oud-ministers Eric Wiebes en Stef Blok worden gehoord, evenals staatssecretaris Hans Vijlbrief, die nu over mijnbouw gaat.