Minister: Geen ‘ophaalplan’, maar werkloze jongeren uit banlieues blijven welkom

met videoMinister Karien van Gennip (Sociale Zaken) blijft er bij: werkloze Franse jongeren uit probleemwijken zijn welkom om te komen werken in Nederland, zoals ze vanmorgen opperde in het AD. Maar het kabinet gaat niet actief naar hen op zoek, voegt de minister daar nu aan toe.

80 reacties

 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Ik vind het krankzinnig om Franse werklozen naar hier te halen,Oekraïners ok,dat land is in oorlog maar Franse werklozen hier heen halen uit de Franse voorsteden krankzinnig
 • Jan Heuvel

  7 maanden geleden
  Het "...er ligt geen plan" van van Gennep is waarschijnlijk hetzelfde als "er zijn geen problemen met de gasvoorraden" van Jette en "pas in het aller aller uiterste geval gaan we de gaswinning in Groningen hervatten" van Vijlbrief: doodeng dus.
 • Sven de Bruijn

  7 maanden geleden
  Dus wij moeten hier het afvoerputje worden. Prima maar dan bij alle misstanden worden de verantwoordlijke die ze hierheen halen gerechtelijk vervolgd volledige verantwoording zou ook met tbs patiënten en asielzoekers moeten gebeuren
 • Coby Verbeek bc.

  7 maanden geleden
  Laten we toch eerst eens in Nederland beginnen, te krom voor woorden van v. Gennip
 • van de Water

  7 maanden geleden
  Als we zouden helpen een of meerdere problemen van andere landen op te lossen dan is dat helemaal geen probleem. Dan gaan ze ook eerder ons ergens bij helpen. En de EU is ook een samenwerkingsverband, net als de NAVO en de VN, allemaal opgericht om elkaar als landen te helpen, of voor een en hetzelfde doel of bilateraal. M.a.w. een ander land helpen is geen probleem, dat is een oplossing. Of spreek ik hier soms Latijn, dit is pure logica en internationale politieke kennis dan wel http://inzicht.Gr.P.