Minister Conny Helder.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Conny Helder. © Pim Ras

Minister Helder wil grote omslag maken in ouderenzorg: ‘Gaat om teruggeven van leven’

Minister Conny Helder gooit het roer om in de ouderenzorg, met meer preventie, meer seniorenwoningen, meer technologie, maar soms ook met minder verpleegkundigen op een afdeling. Anders dreigt volgens haar verdere verschraling.

116 reacties

 • a hermens

  1 maand geleden
  Ik ben 80 en hoop vaak dat ik 's morgens niet meer wakker zal worden ....
 • Rijka van der Hoek

  1 maand geleden
  t,is Helder geen lucht meer voor verzorgende .Gewoon 8 bewoners s,morgens helpen . Schande !!! Nieuwe kleinschalige woningen prima .Maar wel met voldoende verzorgende. En met een goed salaris natuurlijk. Wanneer gaat er nu eens echt iets veranderen .Weer bezuinigen . Ik heb geen woorden meer !!! Schandalig . .
 • Nevim Kaplan

  1 maand geleden
  Nou oud worden hoeft van mij niet op deze manier….nog even en zegt men word niet ouder dan pensioenleeftijd zodat we aan jouw nog geld overhouden!!
 • P. Logtenberg

  1 maand geleden
  Dit is een regelrechte bezuiniging. Wij: resp.85 en 82 jaar, hebben via de WMO 2 uur huish.hulp per week. Ik kan niet zelfstandig mijn elast.kousen aan doen, en wil ook niet op de thuishulp wachten 'smorgens en 'savonds. Dus heb ik een elektrisch apparaat aangeschaft waarmee ik dat wél zelf kan doen. Maar dat kan niet iedereen. Dus als de thuishulp wordt verminderd zijn veel mensen op allerlei gebied de klos! Dus wordt er bezuinigd.
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Conny Helder zei in het AD, "Het gaat om terug geven van leven". Ja,ja, D66 pleit voor :"Voltooid leven" DE ouderen zitten tussen 2 pleiters. De 1 geeft het leven terug de ander ja je mag dood. Wat heeft Nederland toch van die rare gedachten ministers of zie ik het 🤔 verkeerd 😬.