Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie verlaat de Tweede Kamer na een gesprek met fractievoorzitter Halbe Zijlstra (VVD).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie verlaat de Tweede Kamer na een gesprek met fractievoorzitter Halbe Zijlstra (VVD). © ANP

Minister Hennis kan vandaag maar één ding doen

analyseHet zijn de spannendste momenten in het leven van een politiek journalist: de dag dat het politieke lot van een minister of staatssecretaris wordt bezegeld. Sinds 1986 heeft AD-verslaggever Jan Hoedeman precies 31 bewindslieden min of meer gedwongen zien vertrekken. Hij verwacht dat minister Hennis van Defensie vandaag nummer 32 wordt.

 1. Podcast: Massahysterie bij Viruswaarheid, een onbetrouwbare overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Podcast: Massahyste­rie bij Viruswaar­heid, een onbetrouw­ba­re overheid en de arrogantie van Hoekstra

  Wel een avondklok, geen avondklok, toch een avondklok. Protestgroep Viruswaarheid beleefde een knotsgekke week, en met hen heel Nederland. Bliksemsnel werd er een nieuwe spoedwet gemaakt, maar wat zegt dat over de betrouwbaarheid van de overheid? En wat gebeurt er als het kabinet afspraken niet nakomt? In Zeeland weten ze daar meer van, want daar zou een marinierskazerne komen, maar die kwam niet. De verkiezingscampagne kent daarnaast de eerste blunderaar met een schaatsende Wopke Hoekstra.
 1. Dit was Nederland: woensdag 24 februari
  Play

  Dit was Nederland: woensdag 24 februari

 2. Samenvatting | FC Groningen - Feyenoord
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord laat kostbare punten liggen tegen FC Groningen

  21:02