Minister over motie tegen leenstelsel: ‘Een heel mooie nacht voor studenten’

VIDEODemissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) is verheugd over de motie die de Tweede Kamer afgelopen nacht heeft aangenomen over afschaffing van het leenstelsel voor studenten. ,,Ik hoop dat er snel een nieuw kabinet is dat daar een besluit over neemt.’’

55 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Mark Noordam, wat u schrijft is eerlijk. Ik als ouder persoon heb de gouden gulden tijd meegemaakt... met goedkope woningen en een lage huur en gasprijs. Met vergeleken bij nu minder ambtenaren en zorgverleners. Toen hadden we 12-14 miljoen inwoners. Onze kinderen en kleinkinderen krijgen het erg moeilijk met toenemende armoede. Naast een dure energietransitie is er ook veel woningnood waarbij het inwonertal stijgt naar 19 miljoen... voor hun zijn de vooruitzichten niet gunstig.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Volgens mij mag je bij een achteraf gezien zo foute regeling helemaal niet naar het kostenplaatje kijken of er gecompenseerd gaat worden of niet. Ik zou degenen die onverantwoord makkelijk geld verstrekt hebben en degenen die misbruik gemaakt hebben van die situatie dàt er zo gemakkelijk meer geld geleend kon worden mee laten helpen te compenseren. De banken en de zo geliefde huisjesmelkers.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  We hebben GEEN nieuw kabinet nodig. Zoals het nu is gaat het uitstekend... er wordt op één middag voor 2 miljard aan besluiten genomen waar een kabinet normaal gesproken 1 jaar over doet.
 • Mark Noordam

  1 jaar geleden
  @Ben De Koning @Hannah Romijn - Dat 'ouderen' wat hebben opgebouwd staat als een paal boven water, maar dat de jongeren ook betalen eveneens. De rekening van het opgebouwde kapitaal in stenen ligt bij de jongeren. De rekening van de milieuschade; bij de jongeren. De rekening voor het pensioen op je 65ste(opgesteld in de tijd dat je met 75 bejaard was) ligt bij de jongeren. De opgemaakte inkomsten van het gas? Ach, zo kunnen we nog wel even door gaan. Het is niet 'wij' of 'zij' we zijn het allema
 • G ter Beek

  1 jaar geleden
  @L de Wit Je kinderen worden ook geholpen ook al hebben ze niet geleend. Het is de pechgeneratie. Die zouden ook gewoon een basisbeurs gekregen moeten hebben. Dat komt er nu nog achteraf hopelijk.