Een wegafzetting bij een nertsenhouderij in Noord-Brabant
Volledig scherm
Een wegafzetting bij een nertsenhouderij in Noord-Brabant © Fotopersburo Bert Jansen

Minister: Ruimen van besmette nertsenfokkerijen is geen taboe

Het ruimen van met corona besmette nertsenfokkerijen is geen taboe, maar wordt pas ingezet als ultiem middel. Dat zei minister Schouten (Landbouw) vanmiddag in de Tweede Kamer. ,,Alle opties staan open.”

 1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
  PREMIUM
  Video

  Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

  Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.