Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie Slob, demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. © ANP

Minister Slob niet onder de indruk van alarm over lerarentekort

Minister van Onderwijs Arie Slob is niet onder de indruk van de kritiek van de grote steden, die stellen dat hij te weinig doet om het lerarentekort aan te pakken. ,,Ze vragen om meerjarige afspraken, maar die hebben ze al. Ik heb vorig jaar een convenant met ze afgesloten. Ze hebben meerjarig ook extra geld gekregen."

5 reacties

 • Toby Louwen

  2 jaar geleden
  Er worden miljoenen op miljoenen extra toegezegd, echter blijft het zeer eervolle beroep van onderwijzer achter in salaris, zowel bij aanvang als bij doorgroei. Hoger opgeleid maar nooit als zodanig betaald. En dan gaan de negatieve kanten van het beroep samen met het gebrek aan betaling versus werkdruk. Het stopt niet bij lesgeven en nakijken immers. Als er wél miljoenen extra naar onderwijs gaan, maar geen structurele verhoging van salarissen, waar verdwijnt dat geld dan heen?
 • Jan Schepers

  2 jaar geleden
  Ik ben niet erg onder de indruk van deze wethouders. Er is de afgelopen jaren al honderden miljoenen in het onderwijs gepompt o.a. om het lerarentekort terug te dringen. Maar in onderwijsland lijkt men maar niet te willen begrijpen dat geld niet per definitie de oplossing is. Extra geld bijv voor de lerarensalarissen zou hooguit een oplossing voor het lerarentekort kunnen zijn als dat ook de oorzaak van het tekort is. En dat is nog maar zeer de vraag. I
 • Jack Wisse

  2 jaar geleden
  Slob is wen waardeloze minister van onderwijs. Tijdens de eerste lockdown reageerde hij tergend traag en met de vrijgekomen gelden is er geen landelijk beleid waardoor de kans groot is dat dit geld weer terecht komt bij dure adviesbureaus in plaats van bij docenten en leerlingen.
 • Dolly J. de Groot

  2 jaar geleden
  Dolly J. de Groot Goh, het verbaasd me niets dat Arie Slob niet onder de indruk is over het lerarentekort. Vinden zij het dan vreemd dat de Nederlandse burgers totaal geen vertrouwen meer in politici hebben? Het is de hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen. Liefs Dolly
 • J.C. Phitphan

  2 jaar geleden
  Ach, ik ben ook niet erg onder de indruk van Slob, nooit geweest trouwens, maar ezel stoot zich......er zijn vaker waarschuwingen geweest, en die zijn gewoon terzijde geschoven, met als gevolg een kabinet dat af moest treden, de arrogantie druipt er nog steeds vanaf, bedoelen ze dit met nieuwe politiek en beter luisteren??