Minister vindt trekkerrijdende boeren op snelweg ‘niet oké’: ‘Je brengt mensen in gevaar’

Met video'sMinister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid, VVD) vindt het ‘echt niet oké’ dat boeren vandaag massaal met tractoren over de snelweg rijden. Dat is verboden. Als het aan haar ligt, komen ze er niet mee weg. Ze zullen zoveel mogelijk achteraf worden beboet.

61 reacties

 • Maarten Dijkerman

  1 dag geleden
  minister roept bah foei toch naar boeren die voor lijfsbehoud vechten. hooligans/Rotterdam tegen mondkapjes(met bivakmuts op) is voor hem al normaal Vakbonden gaan voor 100€ per jaar al massaal de straat op vindt ook iedereen normaal maar die paar boeren kunnen we wel de baas wat een huichelaars hier.
 • Coby van der Vliet

  2 dagen geleden
  @Marcia Veenstra Sorry, het zijn niet zozeer "de boeren" maar de vleesproducenten van Nederland. We produceren meer dan 3 keer zoveel varkensvlees dan dat we consumeren. En de landbouw in de ader van het land, niet de vlees producerende industrie en de gigantische land en water consumptie dat koeien kweken met zich meebrengt. Voor 1 kilo rundvlees is 15,500 liter water nodig en 25 kg veevoer. Als we minder vlees d
 • Coby van der Vliet

  2 dagen geleden
  @folkers Je bedoelt zoals boeren er een puinzooi van maken met hun trekkers en het verkeer in Den Haag compleet ontregelen? Een bezet kruispunt kun je vermijden, de trekker terreur helaas niet. Een olieplatform/tanker beklimmen is niet te vergelijken met wat de boeren doen. En staatsomroep verheerlijkt dat ROFLOL. De overlast en het gedoe met de buren is heel wat hinderlijker dan een paar greenpeace figuren. En bij extinction rebellion acties worden de actievoerders opgepakt.
 • M. Brand

  2 dagen geleden
  Misschien moet deze dame zichzelf en de regering een spiegel voor houden, ze doen zelf precies hetzelfde! Prima dat de boeren voor zich op komen en helaas dan er maar wat last van. Weest blij dat dit geen Frankrijk is, daar gaat alles op slot. Zijn ze niet zo zachtzinnig met de acties. De regering moet eens nadenken over andere paden voor de stikstof uitstoon. De grote bedrijven, cruse schepen, naar zichzelf. Nee ze pakken de "makkelijken", de burgers en de boeren.
 • Lukasse

  2 dagen geleden
  Voor de zeurende, had thuis gebleven! Had u ook geen stikstof uitgestoten. Wat zou u ervan vinden dat u uw levenswerk maar moet inleveren, onzekerheid voor de hele familie en het bedrijf waar je dag en nacht voor klaar staat? Dat alles voor een stofje? We worden uitgemolken door onze eigen regering, met het geld van het stikstof 'probleem' kunnen vele andere problemen worden opgelost en daar hebben meer mensen baat bij!