Minister: ‘Voetbalfans moeten dit weekend op hun kont blijven zitten, anders volgen maatregelen’

VideoDemissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) geeft een ‘duidelijke waarschuwing’ aan de KNVB, voetbalclubs en voetbalfans. Als supporters komend weekend niet netjes op hun stoel blijven zitten, ‘kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen’, aldus De Jonge.

108 reacties

 • John Carey

  1 jaar geleden
  Over een tijdje gaat Hugo de Jonge zeggen dat wij een 3e prik nodig hebben. Nu lees je hierop dat veel mensen hem niet meer geloven. Maar als deze man met zijn baard van wijsheid zegt over die 3e prik, gaan toch veel mensen dit doen.
 • A. Schoenmaker

  1 jaar geleden
  Oja en dat vingerwijzen en doen alsof hij een kleuterklas toespreekt ben ik ook al een jaartje klaar mee nu.
 • A. Schoenmaker

  1 jaar geleden
  Haha, neem dan meteen actie in plaats van zo’n loos dreigement. Niet dat er in de stadions ooit een sterveling besmet is geraakt, lijkt me dat dat wel duidelijk moet zijn inmiddels. Die mensen zijn ook nog getest en de meeste gevaccineerd dus waarom zo moeilijk? Totaal ongeloofwaardig en onlogisch die Hugo. Het lijkt alsof sommige mensen ook gewoon willen dat we zo moeilijk leven, zal een soort stoer of verdraaid saamhorigheidsgevoel geven of zo, maar het houd een keer op natuurlijk.
 • R. v. Dolder

  1 jaar geleden
  Schaf alle publiek voor voetbal toch af, ze kunnen toch op tv ook alles volgen. Of schaf voetbal helemaal af, kijk ik toch nooit.
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Covid-19 is 'slechts' doodsoorzaak nummer 3 in Nederland (na kanker en hart) dankzij alle maatregelen, niet 'ondanks'. Zonder maatregelen zou het veel erger zijn. Nog steeds zitten ziekenhuizen met overbelaste ic's en dus ook met uitgestelde reguliere zorg. Ongevaccineerden zorgen alleen maar voor meer mutaties die mogelijk niet op de vaccins reageren. Is een mondkapje en afstand houden nou zo erg?
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’