‘Ministerie schrapte “minder vlees eten” uit klimaatcampagne’

VIDEOHet ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een oproep om minder vlees te eten geschrapt uit een campagne om burgers klimaatbewuster te doen leven. Dat gebeurde in ruggespraak met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Volgens de ministeries ligt het onderwerp minder vlees eten te “politiek gevoelig”.

37 reacties

 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Beste @Michel Hulshof: Ik vind dit altijd zeer interessante gedachtewisselingen. Jammer dat daar op dit forum niet echt veel ruimte voor is. Ik heb geen ervaring met http://thuisbezorgd.nl, maar het lijkt mij wel duurder en ongezonder dan zelf een pan macaroni met verse groente maken (zo klaar). En water met een spuitje citroen of een takje munt is altijd goedkoper en gezonder dan de allergoedkoopste light frisdrank. En gezond eten hoeft echt niet altijd duurder te zijn. Zo jammer van dit misverstand.
 • Michel Hulshof

  1 jaar geleden
  @Julia van Damme Het klopt wat je zegt over dat je altijd een keuze hebt, maar soms wint het gemak het van de makkelijke keuze. 9 van de 10 x maak ik alles zelf, echter een gezin met beiden een baan, kinderen dan snap ik dat men soms voor het gemak kiezen ondanks dat er een betere gezondere keuze is. Het is niet voor niets dat in Corona tijd bedrijven als Thuisbezorgd veel gebruikt werden, dit terwijl men tijd zat had vanwege thuis werken etc., etc., Het is zeer slecht dat gezond eten duur is
 • Tamerus

  1 jaar geleden
  Kijk daarom zullen wij snel uitsterven omdat we totaal niet doen wat noodzakelijk is
 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Khalid was de eerste van de talkshows die liet blijken niets te leren van de kijkcijfers. Zoals ik al voorspelde, daar was hij dan. Huilebalken over het schrappen van de actie om minder vlees te eten. wat een trieste vertoning.
 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  @ Michel Hulshof: Natuurlijk klopt het wel, wat u allemaal zegt, maar ... je hoeft die troep niet allemaal te eten/drinken. Noten i.p.v. chips, zelf soep maken i.p.v. blik/pak, water/koffie/thee i.p.v. frisdrank etc.etc. Er is altijd een keuze, dus naar mijn mening is ieder mens zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij tot zich neemt. Als we dat allemaal zouden praktiseren, zou de voedingsindustrie zich vanzelf wel (moeten) aanpassen.