Mona Keijzer verlaat de politiek na coronakritiek: ‘Ik wil geen splijtzwam zijn’

VIDEO'SMona Keijzer verlaat de politiek. Na haar openlijke coronakritiek afgelopen weekeinde werd ze al ontslagen als staatssecretaris, maar nu keert ze ook niet terug in de Tweede Kamer. De CDA-fractie vindt dat haar afwijkende opvattingen niet te verenigen zijn met de partijkoers en vroeg haar om te vertrekken. Dat doet ze, Keijzer geeft haar zetel terug. ‘Maar ik blijf CDA’er'. 

123 reacties

 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Excuses, want hij is wel de olie waar Nederland op draait.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  @MWaarhold. Gisteren een Italiaanse journalist aan het woord dat Nederland de internationale misdaad gruwelijk onderschat. Deze komt naar Nederland dankzij onze naam als belastingparadijs. Niet alleen oneerlijk, maar iets om je voor te schamen lijkt me om via zo'n weg je land te verrijken. Segers probeerde Rutte duidelijk te maken met een boek over de berg van welvaart met daarachter de berg van welzijn. Zover komt Rutte niet. Zijn image op de fiets laat zien hoe oppervlakkig hij eigenlijk is.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Hanneke Meer het is zo overduidelijk wat de afgelopen 10 jaar is misgegaan en hij houdt cvast aan zijn visie, welke aantoonbaar gefaald heeft en men nu het resultaat ziet maar gewoon doorblijven gaan. De VVD, CDA etc stemmers, stemmer voor hun portemonnee maar is is meer in een land dan alleen materialistische dingen en dat heeft deze (overdreven) Corona pandemie aan het licht gebracht evenals het gerommel in de onderwereld, voedselbanken, marktwerking etc. Maar gewoon vol blijven houden, dom!!
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Sommige reageerders vergelijken Nederland met een bedrijf. Nederland ìs geen bedrijf, hoewel Rutte dat er wel van wil maken. Zo min mogelijk kosten en zoveel mogelijk baten. Nu zal hij zijn koers wel moeten veranderen, want internationale bedrijven twijfelen over Nederland, maar de internationale criminelen niet. Het wordt voor hem nu werkelijkheid.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @R. J. van der Spek, je bent een splijtzwam als je een andere mening hebt? Ze zegt wat heel Nederland denkt, dat is geen splijtzwam, dat is niets anders dan een andere mening met ontslag als gevolg. Zegt genoeg toch. Maar aanhangers van dit demissionaire kabinet zien het altijd anders ook al is het nog zo duidelijk, heeft met gezichtsverlies te maken denk ik, wat trouwens helemaal niet erg is, als je toegeeft dat het niet klopt.