Na OMT-overleg ziet het er beter uit voor horeca, cultuur en sport: ‘Plaatjes zijn gunstiger’

LOCKDOWN/videoHet ziet er goed uit voor horeca, cultuur, sport en evenementen. Door de mildere omikronvariant lijkt er meer ruimte om extra te versoepelen, blijkt na OMT-overleg over de nieuwste RIVM-prognoses. De druk op heropening neemt ondertussen enorm toe. ‘Het moet zo spoedig mogelijk'. 

56 reacties

 • Jp Habets

  4 maanden geleden
  Door deze voorzichtigheid en pessimisme zijn vele onder ons bestolen van kwaliteit van leven en financieel gedupeerd. De voorbeelden uit andere landen waren bekend bij de deskundigen maar hier kozen onze politici om als enige land in Europa een strenge lockdown in te stellen. Het was al lang bekend dat Omikron minder ziekmakend was en niet tot meer ziekenhuis opnames zou leiden. Namens alle ondernemers wil ik de regering dan ook van harte bedanken voor de pessimistische inschatting. Klunzen!
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @Frans Vulling, toen de Kamer debatteerde over het invoeren van de coronapas was de PvdA-GL tegen en evenzo bij de QR code en wat blijkt, bij het stemmen waren zij het ééns en nu dat door het invoeren van de beide passen de besmettingen onverwijld omhoog gingen bij de gevaccineerden en moest die beide partijen bakzeil halen daar zij ingezien hebben dat deze maatregel niet het virus tempert of indamp integendeel. Ben nu benieuwd of zij voor 2G instemmen zo ja weer verkeerd ingeschat.
 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Het is vooral allang een zooitje weg met QR code we zei niet in oorlog!!
 • frans Vullings

  4 maanden geleden
  @Hans Laats, het is jammer dat de andere partijen zo verdeeld zijn, het is niet het kwartet dat u opgeeft wat de regering vormt, maar de banken zij beslissen wat goed is voor de mensheid in het algemeen.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @L. Jansen,👌GÉÉN 1,2, 3G, QR en coronapas terug naar het normaal leven in vrijheid en @ Mari Wiel, je zou gelijk kunnen hebben. Mark Rutte voel de druk van de samenleving en hopende dat men weet op wie ze/zij gaan stemmen in ieder geval niet op D66 die de boel controleerd, niet op de VVD, CDA,CU en ook niet op de PvdA en GL deze zijn de meelopers en heb hier ook geen vertrouwen in. Deze hebben ook voor 2-deling gezorgd.