Nationaal plan tegen leerachterstanden door corona met twee jaar verlengd

videoHet nationale bijspijkerplan voor het onderwijs wordt met twee jaar verlengd. Vanaf komend schooljaar gaat er meer geld naar middelbare scholen, omdat daar de achterstanden groter zijn. Per leerling  gaat daar 820 euro naartoe. Op basisscholen wordt 500 euro per scholier uitgetrokken.

6 reacties

 • Julia van Damme

  1 jaar geleden
  Wat een flauwekul, achterstanden door corona. Ik kreeg jaren geleden al brugklassers in mijn les die het alfabet niet kenden (!) en dus niet wisten hoe ze een woordenboek moesten raadplegen. Benieuwd hoe dat geld gebruikt gaat worden. Kleinere klassen? Zitten we al jaren op te wachten namelijk. Kunnen we meer aandacht aan de individuele leerling besteden. In iedere klas een klassenassistent is ook nog een optie.
 • Jean Cox

  1 jaar geleden
  Misschien goed bedoeld, maar we komen geen stap verder... Zo' n grote achterstand is helaas niet meer in te halen. Het niveau was reeds vóór corona zichtbaar. Jammer voor vooral de Nederlandse taal en wiskunde. De vooruitgang zal merkbaar zijn in gebrekkig Engels!
 • Peter de Groot

  1 jaar geleden
  Ouders uit de school. Computer uit de school. Overblijfoma's en voorleesopa's uit de school. Leersysteem uit de school. De onderwijzer of leraar de baas in de klas en ouderwets onderwijs. Dan komt het goed.
 • J. Groeneveld

  1 jaar geleden
  Leerachterstand vanwege Corona…!? Laat mij niet lachen… In groep 3 had een vd kinderen moeite met begrijpend lezen en rekenen… Tijdens de ouder gesprekken kregen we steeds te horen dat het er elk jaar op vooruit zou gaan(NOT)… In groep 6 kreeg ons kind 2x per week bijles en zit nu op HAVO/VWO… Als het aan die &@$!! obs lag, zat hij nu op het vmbo/kader…
 • M. Ronald Mackbach

  1 jaar geleden
  De huidige examenklassen krijgen het in de toekomst nog moeilijk. Ze worden straks lager betaald omdat hun diploma’s inhoudelijk van mindere kwaliteit zijn. De eisen zijn verlaagd, je mag de slechtste vakken schrappen, etc. Dat wordt mogelijk nog een probleem voor veel bedrijven, waardoor zij minder gaan betalen…